A divatrajongók és a sztárok körében a MET-gála az év egyik legjobban várt eseménye, idén azonban a járványhelyzet miatt bizonytalan időre elhalasztották. Ám úgy tűnik, nem maradunk zseniálisan kreatív, őrületes ruhakreációk nélkül, hiszen egy új Instagram-kihívás különleges módját választotta annak, hogy az exkluzív rendezvény előtt tisztelegjen.

hirdetés

Minden év májusának első hétfőjén esedékes a nagyszabású adománygyűjtő esemény, mely a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban megrendezett, divattal kapcsolatos tematikus kiállításhoz kapcsolódik. Ennek fényében választják ki a gála témáját minden évben, amit a meghívott sztárok sajátos értelmezésben követnek az öltözékükkel.

Idén elhalasztották az eseményt

Idén május 4-én került volna sor az exkluzív jótékonysági összejövetelre, a szervezők azonban a kialakult járványhelyzet miatt biztonságosabbnak látták lefújni, illetve bizonytalan időre eltolni a parádét. Az előkészületek már a vírus kirobbanása előtt gőzerővel zajlottak, Anna Wintour, az est háziasszonya már az idei csapatát is összeállította.

Az amerikai Vogue főszerkesztője ugyanis minden évben hív maga mellé egy-egy hírességet, akikkel közösen levezényli a show-t. Idén Meryl Streep, Emma Stone, Lin-Manuel Miranda, és Nicolas Ghesquière emelte volna az est fényét, valamint Maghan hercegné is részt vett volna az eseményen, reméljük, ami késik, nem múlik. A kiállítás és a MET-gála témaválasztása ebben az évben az About Time: Fashion and Duration, ami az idő és a divat folytonosságát, körforgását hangsúlyozza.

MET-gála helyett újragondolt gálaruhák

Bár az esemény elmaradt, nem maradunk parádés öltözékek nélkül, ugyanis Billy Porter előadóművész arra buzdította a divatrajongókat, hogy tegyenek eleget #metgalachallenge kihívásnak, vagyis a rendelkezésükre álló alapanyagokból alkossák újra az elmúlt évek gálaöltözékei közül a kedvenceiket, amelyek leginkább hatással voltak rájuk.

A felhívás sokak fantáziáját megmozgatta, és a Vogue magazin is összeválogatott néhányat a legtetszetősebb házi kreációk közül.

Volt aki Cara Delevingne tavalyi gálaruháját alkotta újra színes szigetelőszalagok segítségével.

Lily Aldridge 2017-es öltözéke egy lepedőből is kivitelezhető. Legalábbis megközelítőleg.

Naomi Campbell 2000-ben viselte ezt az összeállítást, ami remek inspirációnak bizonyult.

Anne Hathaway vörös estélyi ruhája kissé nehéz falat, de azért hasonlít rá picit az újragondolt verzió.

Lili Reinhart tavalyi vörös szőnyeges bevonulását fürdőköpennyel reprodukálni, egy kicsit merész vállalkozásnak tűnik.

Igazán kreatív újragondolás! Azért a két ruha között van némi különbség.

Háztartási alufóliából is születhet csodaszép estélyi kreáció.

Gyönyörű fejdísz született Gal Gadot nyomában.

Zendaya Hamupipőke-öltözékét nem lehetett egyszerű ilyen szépen kivitelezni. Ez egy igazán jól sikerült alkotás!

Kiemelt kép: Gilbert Carrasquillo/GC Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés