A koronavírus-járvány az élet minden területére hatást gyakorol Olaszországban. Ez alól a Vogue magazin sem kivétel, amely szívhez szóló üzenettel reagált a helyzetre.

Április 10-én pénteken, az olasz Vogue címlapfotó nélkül, fehér borítóval jelenik meg. Ez történelmi pillanat lesz a magazin számára, ugyanis 128 éves fennállása óta még nem volt ilyenre példa.

Bár Olaszország most egy emberként gyászol, a fehér szín mégis helyénvaló, hiszen az újrakezdést, a reményt, a tiszta lappal indulást szimbolizálja.

Az olasz Vogue magazin így fejezi ki tiszteletét

Ahogy mindig, most is hetekkel a nyomtatás előtt megvolt a címlaptéma, amin sokat dolgozott a divatmagazin. Ám két héttel a megjelenés előtt Emanuele Farneti, az olasz Vogue főszerkesztője a szerkesztőséggel egyetértésben úgy döntött, hogy amíg a vírus tombol, és az egész világ óriási változáson megy keresztül, nincs itt az ideje bármi másról beszélni.

Az üres, kép nélküli borító nem azt jelenti, hogy valami hiányzik onnan. Pont ellenkezőleg. A fehér színnel az egészségügyi dolgozók előtt tiszteleg a magazin, tisztaságával pedig a reményt, az újjászületést szimbolizálja.

Üzenetében benne van az is, hogy egy üres lapot új történetekkel lehet megtölteni, ugyanakkor jelképezi az időt és a teret, amikor csendben kell maradni és helyet kell adni a gondolatoknak.

A fehér azoknak is szól, akik ezekben a nehéz időkben az üres lapokat új ötletekkel, új alkotásokkal, és másokról való gondoskodással töltik meg. A fehér a sötétség utáni fény, ami az összes színt tartalmazza. Nem a feladás, hanem az újrakezdés színe, ami a talpra állás erejét jelenti.

Kiemelt kép: Ray Tang/Anadolu Agency/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés