Ahogy melegszik az idő, nagyobb szerepet kapnak az öltözékben a kivágottabb ruhák, így könnyen bosszúságot okozhat a melltartó kilógó pántja. A divatos széles, szögletes dekoltázshoz is mutatunk hasznos tippet, de a hátsó kivágásról sem feledkezünk meg!

hirdetés

A melltartó pántja bizony sok bosszúság forrása, szinte minden nőnek akad kellemetlen sztorija vele kapcsolatban, amikor bevágott, lecsúszkált vagy épp csúnyán kikandikált a ruha alól. Bár az utóbbi években elindult egyfajta trend, ami a textilen átsejlő vagy épp a dekoltázsban megmutatkozó csipkés fehérneműről szól, azért ne legyenek illúzióink, nem a kilógó pántokat legalizálja ez az irányzat. Nagyon le tudja rombolni, sőt, közönségessé teszi a megjelenést, ha előbukkannak a pántok.

 

A dzsekitől ugyan még csak rövid időszakokra sikerült megszabadulnunk, hiszen gyakran őszies arcát mutatja az idő, de a garbókat már felváltották a mélyebben kivágott felsők, és lassan az ujjatlanok szezonja is berobban. Jobb, ha nem éri váratlanul az ember lányát a hirtelen melegedés, a csinos topok beszerzése mellett a hozzájuk passzoló melltartófazonokra szintúgy gondolni kell.

Így biztos, hogy nem okoz bosszúságot a melltartó pántja: nem fog kikandikálni a ruha alól

A szilikonpántok őrületén már rég túl vagyunk szerencsére, nagyon reméljük, hogy mostanra végleg kikoptak a kínálatból. A tavaszi-nyári időszakban a pánt nélküli, illetve a levehető vagy átalakítható pántokkal ellátott melltartók kerülnek reflektorfénybe, hiszen többnyire ezek passzolnak a trükkösen dekoltált, elöl vagy hátul kivágott divatos felsőkhöz és ruhákhoz.

A pánt nélküli megoldást sokan nem szeretik, nagyon nehéz ugyanis úgy belőni a méretet, hogy a testhőmérséklet és mozgás hatására ne kezdjen el lejjebb és lejjebb ereszkedni, ami roppant zavaró tud lenni. Gyakran a belső szélekre helyezett szilikoncsíkok sem tartják meg az anyagot, ugyanis melegebb időben, amint kicsit fokozódik a test hője, már nem nyújtanak megfelelő tapadást.

Sorra vesszük, milyen tavaszi-nyári fazonok esetében okozhatnak bosszúságot a melltartópántok, és persze, hasznos tippeket is összegyűjtöttük, amelyekkel ki lehet küszöbölni a problémát.

Ismét divatos a széles, illetve szögletes formájú dekoltázs, ami nem igazán kompatibilis a sztenderd pántos melltartókkal.

Amennyiben hosszúra veszed a pántokat, és csavarsz egyet rajtuk, többé nem fognak bezavarni a képbe, szabadon mozoghatsz, lehajolhatsz, nem kacsint ki a fehérnemű.

A kivágott hátú pulóverek, blúzok sem jelenthetnek akadályt a melltartó viselésének, ha így trükközöl, takarásban marad a pántja.

Bár az ujjatlan felsők többnyire még a szekrényben pihennek, a divatos, garbós fazonok már felbukkannak naposabb időben, blézerrel kombinálva remekül mutatnak. Persze, eljön az a pillanat, amikor lekerül a zakó, és nem túl sikkes, ha ilyenkor premier plánba kerül a melltartó pántja.

Ne feledd, a pántokat furfangosan variálhatod, így a melltartót többféle módon viselheted. A levehető, kapcsos megoldások segítenek a helyzeten, sokféleképpen trükközhetsz a hosszuk, méretük átállításával, illetve azzal, hogy másként kapcsolod őket az anyaghoz.

A széles Carmen-dekoltázst vétek lenne pántokkal elcsúfítani, ezért a bandeau melltartó ideális hozzá. Na de mi van akkor, ha lecsúszkál? Ez gyakran megesik akkor is, ha egyébként passzol a méret. Amennyiben levehető pántú darabot választasz, vesd be ezt a rafinált praktikát, és láthatatlan módon fixálhatod a kosarakat.

A melltartó pántja, amikor kilátszik, semmi pluszt nem tesz hozzá a megjelenéshez, sőt, azt az érzést kelti, hogy hanyag, befejezetlen az öltözék. Rendetlen, közönséges összképet teremt, ezért érdemes ügyelni a részletekre!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés