Kylie Minogue jól néz ki – nagyjából harminc éve ugyanúgy fest -, ráadásul épp a napokban jelent meg az új albuma, Disco címmel, így a neve már önmagában is garancia a figyelemfelkeltésre. Nem mintha nagy felhajtásra és körítésre lenne szükség ahhoz, hogy az ember felkapja a fejét Marc Jacobs kollekciójára. A divatház nem is esett nagyon túlzásba a kampányfotókkal, olyan az egész sorozat, mintha egy régi VHS-szalag kimerevített képkockáin látnánk az elmosódott énekesnőt.

hirdetés

Kétségtelen, hogy Kylie Minogue 52 évesen is hozza a tőle megszokott kirobbanó formát, bájos megjelenése dacol az idővel. Formás alakja szinte semmit sem változott a nyolcvanas-kilencvenes évek óta, ez a legújabb Magic klipjéből is szembetűnően lejön.

Talán nem véletlen, hogy a Marc Jacobs divatház egy retró látomásba helyezte az énekesnőt. Ugyanis ő maga a két lábon járó retró életérzés, amit az erősen múltidéző albuma is alátámaszt.

A nyár végén debütált Say Something videoklip egy bódult utazás a nyolcvanas évek kezdetleges csillámeffektjeibe, míg a Magic című dalhoz készült látványvilág, egy harminc-negyven évvel ezelőtti buliba ránt vissza minket. Ezek után értjük, hogy túl snassz lett volna mondjuk, nagy felbontású, magas minőségű képekkel, a mai modern korba helyezni a popdívát.

Amennyire látjuk, Kylie Minogue elég dögös

Az 52 éves Kyle Minogue a Marc Jacobs 2020-as őszi-téli kollekciójának a kampányarca, csak éppen alig kivehető az elmosódott, életlen fotókon. Nem egy elrontott sorozat került ki véletlenül a napvilágra, hanem szándékos művészi eszköz – mármint látványelem – a rossz minőség.

A fotós, Sharna Osborne lo-fi stílusban álmodta meg a kampányt, ami nemcsak a ruhákkal, hanem a kimerevített videójelenetekre emlékeztető képkockákkal is visszaránt minket a múltba. Folyamatos mozgásban kapták lencsevégre az énekesnőt, akiről így nem feszesen beállított, hanem pillanat szülte felvételek készültek.

Az még a VHS-szerű homályból is kivehető, hogy Kylie Minogue még mindig nagyon szexi, dacára annak, hogy ez a művészi ködösség nem mindig előnyös számára. Na, és persze, nem is lenne igazi retró látomás, ha nem kerülne elő a magas sarkú papucs és a mackóalsó kombinációja. Úgy érezzük, mindenféle módon a szánkba lett rágva, hogy ez most itt a nosztalgia ideje.

 

Kiemelt kép: Roy Rochlin/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés