A legtöbbeknek a Négy esküvő és egy temetés és Az angol beteg című filmekből ismerős a francia állampolgárságú angol színésznő, és csak kevesen tudják, hogy Kristin Scott Thomas lelkes divatrajongó.

hirdetés

A 63 éves színésznő bizony jól ért a divat nyelvén, finom eleganciáját tanítani lehetne! Stílusát abszolút áthatja a nőiesség, zseniálisan ötvözi a klasszikus, letisztult fazonokat és az élénk színeket. Noha többnyire a visszafogott sikk áll közel hozzá, időnként a feltűnő divatelemeknek is teret enged öltözékeiben.

Kristin Scott Thomas a nyolcvanas években kezdte kibontakoztatni tehetségét a filmszakmában, ugyanakkor a színházi szereplést sem tette félre. Karizmatikus kisugárzásával, karakteres megjelenésével könnyen belopta magát a közönség szívébe, a Négy esküvő és egy temetés című filmben nyújtott alakításáért BAFTA-díjat kapott, Az angol beteg kapcsán pedig Golden Globe- és Oscar-díjra jelölték. Hollywood egyik legkedveltebb színésznője volt a kilencvenes években, két nagy sikerű filmje után A suttógóban és a Zuhanásban is szerepet kapott.

A Négy esküvő és egy temetés Fionájaként abszolút hitelesen hozta a hűvös és tartózkodó, de feltűnően elegáns angol hölgy karakterét, sokan azóta is ezzel a szerepével azonosítják. Hogy a valóságban mennyire hűvös vagy közvetlen a színésznő, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy elképesztően elegáns és sikkes!

Kristin Scott Thomas stílusa lenyűgözően nőies: az élénk színektől sem zárkózik el

A színésznő sikkes megjelenésére a nagy divatházak is felfigyeltek az elmúlt pár évben, high fashion divatbemutatók, illetve a The Fashion Awards vendégeként ugyancsak felbukkant már. A Valentino kedvéért például egy formabontó szettet választott 2022-ben, amikor a párizsi divathéten vonultatta fel őszi-téli kollekcióját a márka.

 

A 2024-es tavaszi-nyári, illetve a 2024/2025-ös őszi-téli kollekciókat bemutató párizsi divathéten a színésznő úgyszintén kitűnt a sorból stílusos eleganciájával. A Christian Dior tavaszi couture show-ján visszafogott, mégis emlékezetes összeállításban jelent meg, a Miu Miu őszi-téli repertoárjának bemutatóján pedig modellként debütált a kifutón.

Kristin Scott Thomas modellként debütált a Miu Miu 2024-es és 2025-ös őszi-téli ready to wear kollekciójának bemutatóján. Kép: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho/Getty Images.

 

Hogy Kristin Scott Thomas roppant stílusos nő, nem újdonság, más hírességekkel ellentétben mégis ritkán kerül említésre a neve az öltözködés kapcsán. Pedig 2013-ban felkerült a The Guardian az „50 legjobban öltözött nő 50 év felett” nevű listájára, és szerintünk ma is méltán ott van a helye a stílusikonok névsorában.

Kristin Scott Thomas taníthatná a nőies, kifinomult eleganciát, az élénk színek viselését éppúgy érdemes ellesni tőle. A semleges tónusokkal sem szokott hibázni, de bátran visel vibráló lilát, vöröset, zöldet, narancs- vagy citromsárgát.

Kiemelt képek: Hoda Davaine/Dave Benett/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés