Kate Moss-t egyenes, vékony szálú frizurával szoktuk meg, hiszen hosszú pályája során csak ritkán mutatkozott dús, göndör hajzuhataggal. A brit Vogue nosztalgikus kiadásában, most a fürtös oldalát is megmutatja a modell.

A 45 éves szupermodell harminc éve modellkedik, 15 éves volt, amikor az első komolyabb fotósorozat készült róla. Ennyi idő alatt külsőleg és belsőleg is rengeteget változik egy nő, és Kate Moss-nak is sok arcát láthattuk már a magazinfotókon, vagy a kifutókon. Volt már dögös, bájosan szende, elegáns díva, és pimaszul vagány szerepben, ám a frizuráján csak ritkán változtattak drasztikusan.

A modell, kislánykora óta szinte csak a hajszínével machinál, időről-időre világosabb, vagy sötétebb szőke tincsekkel bukkan fel a fotókon, és a nagyközönség előtt, viszont az egyenes, hosszú, vagy fokozatosan vágott hajához mindig is ragaszkodott.

Ám a brit Vogue májusi összeállítása idén nemcsak azért különleges, mert egy-két fotón göndör hajjal láthatjuk Kate Moss-t. A modell 40. alkalommal szerepel a magazin brit kiadásának címlapján, ennek apropóján három nosztalgikus borító készült, három különböző fotós által.

A hetvenes-nyolcvanas éveket idéző divatképeken Kate Moss hol bundában, hol egy szál semmiben tűnik fel, csupán egy kendővel a fején. A magazin igyekezett a régi hangulatot elkapni, ehhez igazodik a modell stílusa is, ami a diszkóklubok fénykorába repít vissza minket. A három címlap Mikael Jansson, Jamie Hawkesworth, és Inez & Vinoodh fotósok munkáját dicséri.

 

Kiemelt kép: Gilbert Carrasquillo/Getty Images.

Képgaléria képei: Jamie Hawkesworth, Inez & Vinoodh, Mikael Jansson/Vogue UK.

  • Megosztás:
hirdetés