Néhány évvel ezelőtt, egy kancsal nő labdába sem rúghatott volna a modellek között. A mai szemlélet szerint, a színes karakter része az, amit korábban szépséghibának, vagy eltérésnek tekintett a divatipar. Moffy Gathorne Hardy bebizonyította, hogy nem kell tökéletesnek lenni a modellkarrierhez.

Sokan úgy vélik, hogy a divat sokkal elfogadóbb lett az elmúlt évek során. Ám elfogadásnál többről van itt szó, hiszen a teljes szemléletváltás része az is, hogy a szépséget már nem köti össze szorosan a tökéletességgel.

Volt idő, amikor a kerekded idomú plus size modellek háttérstatiszták voltak csupán, akiket katalógusokhoz, reklámokhoz fotóztak, de valójában névtelen szerepet szántak nekik. A modellhírességek nem közülük kerültek ki, de aztán egy napon minden megváltozott, gondoljunk csak Ashley Graham, vagy Iskra Lawrence óriási sikerére.

A divatipar belátta, hogy nem próbababáknak, hanem hús-vér embereknek gyárt ruhákat, akik különbözőek, sokfélék, és a szépségről sem ugyanazt gondolják. Így a modellvilágban hamarosan felértékelődtek a karakterek, az egyéniségek, és a példaképek, akik a megszokottól eltérő adottságaikkal újradefiniálták a szépség fogalmát. Sőt, ők azok, akik sokfélébb, árnyaltabb képet mutattak róla, mint azt a tökéletességet hajhászók tábora valaha is tette.

Az egyenszépség hamisságát végleg megtörték a különleges modellek, akik lehetnek idősek, molettek, vagy tarkíthatja pigmenthiány a bőrüket, személyiségük és kisugárzásuk révén valami pluszt tudnak nyújtani az emberek számára.

Szépséghiba vagy szexepil?

Már a fogak közötti rés, az elálló fül, és a kancsalság sem számít olyan szépséghibának, amely akadályt állíthatna a modellkedés elé. A londoni születésű angol modell, Moffy Gathorne Hardy lusta szem szindrómával jött a világra, amit kezeltek ugyan, de a szemei elferdültek.

Kamaszkorában lehetősége lett volna korrigáltatni a kancsalságát, de akkor már nem akart változtatni magán, mert úgy érezte, hogy a szemproblémája az identitása részévé vált.

Bár gyakran érezte kívülállónak magát, később már nem tudta megmondani, hogy ez tényleg a kancsalsága miatt volt-e, vagy egyszerűen a személyiségéből fakadt.

Mindenesetre, Moffy Gathorne Hardy gyönyörű nővé érett, és kancsalság ide vagy oda, szépségét egyszerűen nem lehetett figyelmen kívül hagyni. 2016-ban az egyetemista lánynak sikerült az, amit sokan nem mernek megugrani önbizalom híján.

A Mimi Wade divatbemutatóján mutatkozott be először a kifutón, azóta is a márka arcaként szerepel a kampányokban. Később az i-D magazin is felfigyelt a szabálytalan tekintetű lányra, aki az Instagramon szintén szépen tarol a szexi posztjaival.

A Chantelle jövő évi kollekcióját is ő reklámozza, és készült már róla fotó a Tatler, a brit Vogue, és a Chanel számára. Reméljük, ennél is gyakrabban találkozunk majd a képeivel.

Kiemelt kép: David M. Benett/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés