Bár Juliette Binoche nem csak a trend kedvéért viseli a vörös domináns árnyalatait, tény, hogy jó ideje ez a legfelkapottabb divatszín a nagy klasszikusok között. Úgy tűnik, idén a feketét is lesöpri az elegáns eseményeken, például a cannes-i filmfesztiválon is roppant népszerű volt.

hirdetés

A piros színnek nincs szüksége a divat hátszelére ahhoz, hogy kitűnjön a többi árnyalat közül, „örökzöld” klasszikus a palettán, amivel egy csapásra izgalmasabbá lehet tenni az átlagos, snassz szetteket, de arra éppúgy alkalmas, hogy fellendítse az önbizalmat, hiszen felerősíti a vonzerőt és határozottságot sugall. Vörösbe burkolózva bárki „végzet asszonyának” érezheti magát, ugyanakkor az elegancia sem áll távol a tüzes tónusoktól.

Van azonban egy kritérium: a domináns, uralkodó pirosat tudni kell ízlésesen viselni, hatásvadász túlzásokkal megspékelve ugyanis könnyen közönségessé, tolakodóvá válhat. Bár leginkább az őszi-téli szezonban kap teljhatalmat, idén kissé rendhagyó módon tavasszal és nyáron kapták fel a trendek, így meg sem lepődünk azon, hogy szemmel láthatóan vörös lázban ég a sztárvilág. Az elmúlt hónapokban megrendezésre került vörös szőnyeges eseményeken a klasszikus feketével szemben is előnyt élveztek a vöröses árnyalatok az elegáns öltözékekben, sok híresség, köztük Shakira is, piros ruhakülönlegességben tündökölt.

Juliette Binoche régóta előnyben részesíti a vörös árnyalatok vibráló erejét, gyakran visel letisztult, de élénk színű darabokat. Ami azt illeti, különösen jól áll neki a piros, a Csololádé című filmben ez abszolút bebizonyosodott.

A 60 éves francia színésznő tudja, hogyan dobja fel megjelenését: nem érte be a vörös rúzzsal

A cannes-i filmfesztiválon nem könnyű kitűnni a sorból, a többnapos eseményen mindenki nagyon ad a stílusos megjelenésre, még a környező utcákon, tereken is csak elegánsan felöltözött embereket lehet látni. A 77. alkalommal megrendezett filmszemle pedig különösen kiemelkedő divatpillanatokat tartogatott eddig. Noha a főszerep a filmeké, az sem mellékes, ki hogyan jelenik meg a nyilvánosság előtt egy ilyen fontos rendezvényen.

Képek: Daniele Venturelli/Wirelmage, JB. Lacroix/FilmMagic/Getty Images.

 

Juliette Binoche két csábítóan nőies vörös ruhát vitt magával a filmfesztiválra, amelyekben valósággal túlragyogta a jelenlévőket. A színésznő számára igazi ütőkártyát jelentenek a piros ruhadarabok és estélyik, amikor beveti ezt a színt, nehéz másra figyelni, szépsége és vonzereje még nagyobb hangsúlyt kap.

A vöröses tónusokkal párhuzamosan egy másik trend is kiemelkedik népszerűségével a többi irányzat közül. A rózsa, mint motívum, háromdimenziós díszítésként, valamint anyagmintaként éppúgy megjelenik az öltözékekben. A mindennapi szettekhez a rózsával ékesített haj- és nyakpántok, valamint kitűzők passzolnak a leginkább, ám az estélyi ruhákat bátrabban beboríthatja ez a kecses, nemes virág.

Képek: Lionel Hahn, Mike Marsland/Wirelmage/Getty Images.

 

Selena Gomez egy roppant bájos, rózsás dresszben jelent meg Cannes-ban, a domináns, energikus vörös szín ellenére sem volt túlzó a megjelenése. Elegáns, retró fazont választott az alkalomra, ami vadítóan nőies, ugyanakkor a legkevésbé sem kihívó.

Az utcai divatban éppúgy nagy szerepet kap most a piros, a következő cikkünkben azt is megmutatjuk, hogyan viselheted könnyed, ízléses formában a mindennapi összeállítások részeként.

Kiemelt kép: Pascal Le Segretain/Getty Images.

Cikkfotók: Daniele Venturelli/Wirelmage, JB. Lacroix/FilmMagic, Lionel Hahn, Mike Marsland/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés