A jógát általában a lassú, fegyelmezett mozdulatokkal és a meditatív állapot útjaként azonosítják, de ennél sokkal több van benne. Még a legegyszerűbbnek tűnő gyakorlat is alaposan megdolgoztatja az izmokat, így rendszeresen végezve jógagyakorlatokat, jelentősen erősíthetjük testünket.

Jógázz rendszeresen a lapos hasért

Tehát, aki jógázásra adja a fejét, készüljön fel, mert egy banálisan egyszerű gyakorlat is jelentős erőkifejtést igényel. Ennek oka a pózok hosszú kitartása, aminek hatására legalább olyan szinten erősödnek az izmok, mintha egy órát izzadnál az edzőteremben –persze a jógától is ki lehet izzadni-. Arról nem is beszélve, hogy nagymértékben fejleszti az egyensúlykészséget és rugalmasabbá teszi a testet.

Az alábbi videóban egy nagyon jól felépített, kezdőknek is szóló gyakorlatsort láthatsz, ami a hasizmok fejlesztését segíti. Érdemes néhány nyújtó gyakorlattal bemelegíteni, aztán indulhat is a húsz perces edzés. Nincsenek szökkenések, ugrálások, így viszonylag kényelmesen végezheted a gyakorlatokat otthon. Figyelj az egyenletes légzésre, és tarts ki. Több nem is kell.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés