Jill Biden már nem először szerepel címlapon. A first lady ritkán vállal fotózásokat, ám tavaly nyáron már készült vele egy ízléses fotósorozat. Most az amerikai Harper’s Bazaar június–júliusi számának a borítóján szerepel. Ő az első first lady a magazin történetében, aki címlapot kapott.

hirdetés

Jill Biden végigkísérte a férje politikai karrierjét, elsőként szenátorfeleség volt, majd second lady lett, tavaly pedig beköltözhetett a Fehér Házba. Jill már a legelején elmondta, hogy nem szeretné abbahagyni a munkáját, továbbra is az egyetemen szeretne tanítani. A protokolláris események mellett hetente kétszer tart órákat, dolgozatokat javít, pont mint egy hétköznapi tanár.

Az élete korábban is nagy részben a nyilvánosság előtt zajlott, ám mindig megpróbált annyira háttérbe húzódni, amennyire ez lehetséges volt. Sosem érdekelte a hírnév, nem szeret középpontban lenni, mindig a saját teendőire, a háztartásra és a gyerekekre koncentrált. First ladyként ezt már nem teheti meg, ám próbálja a különféle programokat ügyesen összeegyeztetni. Jill Biden ragaszkodik a függetlenségéhez, ezért nem szeretné feladni a munkáját és a számára kedves dolgokat.

Korábban is közel állt az emberekhez, hiszen egy rendkívül hétköznapi figura, akivel a nők is könnyen tudnak azonosulni. Barack Obama elnöksége alatt szorosan együtt dolgozott Michele Obamával, főként a nők és a gyerekek életkörülményeinek a javításával foglalkozott. Fontossági listáján ezek a pontok azóta is a kiemelt témakörök közé tartoznak.

Jill Biden az első first lady, aki címlapot kapott a magazinnál: elegáns, mint mindig

Az Amerikai Egyesült Államok first ladyje roppant természetes jelenség, minden megmozdulásából sugárzik az elegancia és a visszafogottság. Pont ez a letisztult világ köszön vissza a legújabb fotósorozatából. Jill Biden az amerikai Harper’s Bazaar június–júliusi számának a címlapján szerepel, melyet egyszerűen csak Freedom Issue-nak, vagyis Szabadság számnak neveztek el. A jelző nem véletlen, mivel július 4-én van a függetlenség napja, ami az USA legfontosabb nemzeti ünnepe. Ám a címlap azért is különleges, mert az elnök neje június 3-án ünnepelte születésnapját.

Ám a Harper’s Bazaar címlapja nem csupán a színhasználat miatt különleges, ugyanis ő az első first lady, aki címlapot kapott. Korábban erre a divatmagazinnál nem volt példa. Ízléses, elegáns képeket készítettek róla, melyek viszonylag hétköznapi tevékenységek közben ábrázolják az amerikai elnök feleségét.

Philadelphiában állt modellt, a város külvárosában nőtt fel a first lady, így a történelmi épületek igazán közel állnak a szívéhez. Jill Biden a magazinnak adott interjúban mesélt az elmúlt idők megpróbáltatásairól, illetve az életéről.

A first lady számára az önállóság kiemelten fontos, ezt már egészen fiatalon megtanulta. Az első férjétől nagyon korán elvált, egyedül kellett megoldani az anyagi problémáit, ezért eldöntötte, hogy sosem lesz olyan, hogy nem dolgozik, és nem keres pénzt. Manapság pedig már az unokáinak is ezt tanácsolja. Jill Biden szerint fontos, hogy mindig alkalmazkodjunk a változásokhoz, hiszen előfordulhat, hogy hirtelen történik valami, de az élet megy tovább, és csakis kellő határozottsággal lehet gördülékenyen venni az akadályokat.

A 71 éves first lady nagyon természetes, ezt a fotózás során is szerették volna kihangsúlyozni. Az egyik felvételen épp sajttortát vesz egy helyi üzletben. Farmert, pólót és blézert visel. Ha úgy adódik, akkor hétköznapi, ilyenkor az öltözködését sem bonyolítja túl.

A többi felvételen már elegáns egészruhákat, kosztümöt visel. Ám ezeknél a fotóknál sem bonyolították túl a dolgokat, olyan ruhadarabokat válogattak össze a számára, melyeket a hivatalos megjelenések során gyakorta visel. A pózok úgyszintén egyszerűek, flanc vagy felesleges körítés nélkül sétál, és a kamerába mosolyog.

A lila összeállítás különösen jól passzol hozzá, szereti az ilyen egyszerű, klasszikus vonalvezetésű darabokat, a monokróm kreációk pedig szintén nagy kedvencei.

Jill főként az Oscar de la Renta, Ralph Lauren és a Proenza Schouler darabjait viseli, Tiffany & Co. ékszerekkel kiegészítve. A kreációk annyira passzolnak hozzá, hogy akár a saját szekrényéből is származhatnának. Cass Bird fotós készítette Philadelphia híres épületeivel a háttérben. Esther Langham fodrász alkotta meg Jill frizuráját, mely igazodik a megszokotthoz, Romy Soleimani sminkes pedig egy visszafogott sminket készített neki, ami jól passzol visszafogott személyiségéhez.

 

 

Kiemelt kép: Chip Somodevilla / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés