Az ausztrál divattervező, Jenny Kee nem tartozik a legismertebb dizájnerek közé. Munkássága mégis sokaknak ismerős lehet, hiszen még a walesi hercegné is viselte az egyik általa tervezett kreációt. A megjelenése legalább annyira színpompás, mint a tervei, és mi tagadás, szereti a káoszban meglátni a rendszert.

hirdetés

Jenny Kee nem fél használni a színeket, és ezt már számtalanszor bebizonyította. Ellentétben a nagy divatházakkal, ő nem öltözteti visszafogott árnyalatokba a modelljeit, és a személyes stílusát szintén szívesen gazdagítja hóbortos, feltűnő elemekkel. A mintákat is bátran keveri, valamint a kiegészítőkkel sem szokott spórolni. A hangsúlyos ékszerek, fejfedők nagyszerűen harmonizálnak az extravagáns kreációkkal, az összhatást pedig a különleges szabásvonalak teszik teljessé.

Az ausztrál tervező Londonban kezdte meg pályafutását, ahol eleinte hippiknek árult turkálóból beszerzett darabokat. A hetvenes évek elején visszatért Ausztráliába, majd saját butikot nyitott. Ekkoriban kezdett el együttműködni Linda Jackson tervezővel, akivel szerettek volna egy nemzeti divatidentitást kialakítani. Az ausztrál gyapjú ezért már a kezdetektől fogva kiemelt helyen szerepelt az anyaghasználatukban, és számos vidám, mintás pulóvert készítettek fonalból.

Jenny Kee egyedi stílusa az évek alatt semmit sem változott

Az egyedi pulóverei hamar felkapottá váltak, hiszen még Diana hercegnő is viselte a Blinky fantázianévre keresztelt szvettert. A koalával díszített pulóvert egy lovaspóló-mérkőzés alkalmával öltötte magára. A nők annyira imádták ezt a darabot, hogy nemrég ismét piacra dobta a 73 éves tervező.

A tervezőnő karrierjének másik csúcspontja az volt, amikor Karl Lagerfeld az első Chanelnek készített kollekciójában felhasználta az általa megálmodott mintákat. Az adaptált mintázattal díszített kreációt Pat Cleveland öltötte magára az 1983-ban tartott divatbemutatón.

Jenny Kee a munkán kívül is kedveli a színes anyagokat, erre a legjobb példa a megjelenése. Kora ellenére kifejezetten fiatalos árnyalatokat visel, vidám szereléseivel pedig garantáltan kitűnik a tömegből.

Ruhái rendkívül egyediek, gyakran visel lepelszerű darabokat, és a kendőket is szívesen variálja.

A tervező nagyon magabiztosan elegyíti az egzotikus, a popos, a hippis, és a nyolcvanas évekre jellemző kaotikus stílusokat, de harsány színhasználata ellenére az egész megjelenéséből sugárzik a vidámság. Bár már 70 felett jár, mégis roppant bevállalós, például az oldalt felnyírt haját sem sokan próbálnák ki a korosztályából.

A kinézetét a hatalmas, színes keretes szemüveg teszi teljessé.

 

Kiemelt kép: Hanna Lassen / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés