Janet Jackson gyakorlatilag nem öregszik, az elmúlt években alig-alig változott. Ez nagyban köszönhető a plasztikai beavatkozásoknak is, ám nem esett át a ló másik oldalára, bájos arcvonásait nem tolta el, csak még inkább kiemelte  a sebészi munka. Az 55 éves énekesnő stílusa sokat finomodott az évek során, ám a szexi holmikról szerencsére nem mondott le véglegesen.

hirdetés

Janet Jackson igencsak fiatalon robbant be a zenei közéletbe, bár eleinte nem szeretett volna erre a pályára lépni. Ízig-vérig zenészcsaládba született, tehetsége pedig igen hamar megmutatkozott, így gyakorlatilag megjósolható volt, hogy a fiatal Janet ugyancsak az énekesi pályát választja majd. Bár énekhangja sokezer közül is felismerhető, sikerét kezdetben a családneve jelentette számára, sokáig bátyja, Michael Jackson árnyékában tevékenykedett a zenei iparban, majd a kilencvenes években megtörtént a nagy áttörés, és onnantól már csak Janetként emlegették.

 

A gyönyörű arcú Janet nem csupán innovatív zenei stílusával nyűgözte le a rajongókat és a kritikusokat, társadalmilag fontos témákat feldolgozó dalszövegeiért szintúgy elismerte a szakma. Karrierje során rengeteg lemez eladása fűződik a nevéhez, a történelem egyik legsikeresebb előadójaként tartják számon. 1993-ra elég nagy stílusváltáson esett át, igazi popdíva és szexszimbólum vált belőle. Népszerűségéből kiindulva a Janet név éppolyan „márkanév” lett, mint a Jackson.

 

Janet Jackson fiatalon nem volt elégetett önmagával, pályája kezdetén folyton pluszkilókkal küzdött, sokáig nem érezte magáénak a testét. A kilencvenes években már bomba formában állt a színpadra, nyoma sem volt a korábban szorongó kislánynak. Gyönyörű pillangószárnyakat bontott mind a karrierjét, mind az önbizalmát tekintve.

Janet Jackson olyan, mintha konzerválta volna magát a kilencvenes vagy korai kétezres években. Jó pár évet letagadhatna a korából, az elmúlt években semmit nem változott. Az egyértelműen látszik, hogy plasztikai sebész segítségét kérte, ám cseppet sem esett túlzásba a beavatkozásokkal. Külseje rendkívül ízléses, kisugárzása egy gyönyörű, határozott nőre emlékeztet.

 

Janet Jackson nem változik az évek múlásával, stílusa azonban kissé átalakult

Bár első ránézésre Janet Jackson semmit nem változott az elmúlt években, stílusa sokat finomodott a kor előrehaladtával. A szexi részleteket továbbra sem mellőzi a rajongók örömére, bátran mutatja meg tökéletes, nőies alakját. Ám egy visszafogottabb, érett nőhöz passzoló irányvonalat képvisel öltözékeivel.

 

Korábban a vagányabb, lezserebb holmikat is előszeretettel viselte, mára ezt egy sikkesebb formába csomagolta. Imádja a bőrhatású szetteket, követi a trendeket, és rendszeresen választja ezeket a menő, dögös darabokat. Általában karcsúsított fazonok mellett voksol, amelyektől különösen nőiessé válik az összhatás.

 

Az évek alatt bekövetkezett stílusváltást egy árveréssel hangsúlyozta a popdíva, aminek keretein belül régi fellépőruhái kerültek kalapács alá. Volt olyan kabát, ami több millió forintért kelt el a Beverly Hills-i aukción, de egy általa viselt ékszerért sem fizettek keveset a licitálók.

Imádja a mélyen dekoltált ruhákat, melyek alaknyújtó hatással rendelkeznek, így különösen előnyösnek bizonyulnak. Leginkább fekete cuccokban látni az énekesnőt, ám a fehértől sem zárkózik el. Egyedi stílusával, csodás megjelenésével mindenkit elvarázsol.

Kiemelt kép: Steve Granitz/WireImage, Jon Kopaloff/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés