Ezek a híres nők 60 év felett éppolyan nőiesek, mint pályájuk kezdetén, ráadásul nem csak akkor stílusosak, amikor egy komplett csapat tervezi meg és dolgozza ki a vörös szőnyeges megjelenésük minden apró részletét.

hirdetés

Bőven akadnak olyan híres nők, akik hatvan év felett ugyanúgy elképesztően sikkesek és nőiesek, miközben cseppet sem bonyolítják túl az öltözködésüket.

Elegáns, de kényelmes nyári szettjeikből akkor is érdemes inspirációt meríteni, ha nem drága divatházaktól vásárol ruhát az ember lánya, hiszen hasonló fazonokra bárhol rá lehet bukkanni. Másfelől pedig, a színek összehangolását és a kiegészítők játékát illetően teljesen mindegy, hogy mennyibe kerülnek azok a darabok, melyek nőies szintre emelik a megjelenést.

Andie MacDowell a reptéren sem slampos: ezek a híres nők 60 felett is tudják, hogy kell megjelenni

A nőiesség nem azon múlik, hogy nadrágra vagy ruhára, illetve magas sarkú cipőre vagy papucsra esik a választás, sokkal inkább az önazonos stílus, a sikkes összkép és a részletekkel elért harmónia számít.

A vörös szőnyegen, elegáns pompában felvonulva, a legtöbb sztár lehengerlően fest, ám ilyenkor rendszerint haute couture ruhába bújnak, és az esemény előtt stylist, fodrász, sminkes dolgozik a megjelenésükön. Ám számos olyan rendezvény akad, ahol nem feltétel a nagyestélyi, ilyenkor sokkal jobban kirajzolódik a személyes stílusérzékük.

 

A népszerű színésznő, Andie MacDowell például remekül játszik a színekkel, így még a legegyszerűbb szetteket is képes divatossá, frissé, stílusossá varázsolni.

Jacqueline Bisset francia és brit származású színésznő semmit nem visz túlzásba, a minimalista, visszafogott árnyalatú öltözékeket éppolyan nőiességgel és bájjal viseli, mint a színesebb, ugyanakkor letisztultan összeállított holmikat. Nincs szüksége feltűnő divatelemekre ahhoz, hogy hangsúlyt kapjon a nőiessége, az egész stílusát könnyed elegancia és természetesség jellemzi.

A Chanel divatház egykori múzsája és kedvenc modellje, Ines de la Fressange a lezser elegancia híve, ő az, aki kényelmes, lapos talpú papucsban is olyan sikkes tud lenni, mintha épp egy divatmagazinból lépett volna elő.

Mary Steenburgen, Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő kedveli ugyan a mintákat és a színeket, de alapvetően a visszafogott, időtálló, klasszikus fazonok közül válogat. Nyáron a könnyed ruhákra esküszik, melyek karakteres kiegészítők nélkül is vonzzák a figyelmet és roppant nőiesek.

Ezek a híres nők cseppet sem erőlködnek azon, hogy mindenáron fiatalossá tegyék a megjelenésüket, inkább örök érvényű fazonokkal és kiegészítőkkel támogatják meg kifinomult stílusukat, ettől olyan elbűvölően nőiesek az általuk viselt nyári szettek.

Kiemelt képek: Kristy Sparow/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés