A kilencvenes évek szupermodelljei nem tűntek el, csupán hátrébb léptek a rivaldafényből. A legtöbben még mind a mai napig a divat világában mozognak, néhányan a kamera másik oldalán találták meg a helyüket, míg vannak, akik manapság is vállalnak divatkampányokat. Az elmúlt időszakban Helena Christensen például többször mutatta meg alakját csinos fehérneműben, lazán felvállalja az idő múlását, mondjuk, szó se róla, egyáltalán nincs mit szégyellnie. Az 53 éves modell korát meghazudtoló formában van, csodásan fest a merész fotókon.

hirdetés

Helena Christensen fehérneműben mutatta meg alakját

Helena Christensen a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb, legkeresettebb modellje volt. Megfordult a legnagyobb luxusmárkák kifutóján, valamint a népszerű divatmagazinok címlapjainak szintén főszereplője volt. Manapság leginkább fotósként kapkodnak utána a cégek, igazi profiként mozog a kamera másik oldalán. Noha már jó pár éve abbahagyta a modellkedést, ugyanis 2005-ben hivatalosan is visszavonult, még manapság is vállal fotózásokat, bátran mutatja meg alakját akár egy szál fehérneműben.

Nincs is mit takargatnia, az egykori szupermodell fantasztikus formában van. Az elmúlt években szinte semmit sem változott, kifogástalan alakján alig érhető tetten az idő múlása. Idén szemtelenül dögös képekkel jelentkezett, merész divatkampányban szerepelt. Igazság szerint nem ez volt az első eset, hogy áttetsző csipkében pózolt, manapság gyakran bukkan fel hasonlóan vérforraló fotósorozatokban.

Képek: Claire Rothstein/Coco de Mer.

 

Képek: Claire Rothstein/Coco de Mer.

 

Igaz, hogy a képeken egyértelműen látható némi utómunka, valamint a fényekkel is ügyesen trükközött a csapat, az 53 éves Helena vonzerejéből ez cseppet sem von le. Az idő múlásával a bőr elkezd megereszkedni, s bár vitathatatlan, hogy a genetika mellett az életmód tudatos szabályozásával le lehet lassítani az öregedés ütemét, előbb vagy utóbb bizony-bizony mindenkit utolér.

A szupermodell egyértelműen hatalmas nyertese a genetikai lottónak, ám a remek gének önmagukban kevésnek bizonyulnak az örökké tartó bomba alakhoz. Láthatóan kiemelten figyel magára, a testének és szervezetének apró jelzéseire, így sikerült megőriznie a genetikai lottón nyert megjelenését.

A mediterrán hangulatú fotók még tovább fokozzák a gyönyörű, különleges vonalvezetésű fehérneműk adta vonzerőt. A koncepció kifejezetten ütősre sikerült, ami Helena Christensen esetében cseppet sem meglepő. A hatalmas mennyiségű csipke és a falatnyi, dögös fazonú darabok abszolút kiemelik a modell alakját. A nőiesség nem múlik el a kor előrehaladtával, csupán meg kell ragadni azokat a lehetőségeket, amelyek fókuszba helyezik azt. Egy csinos, sikkes, szexi fehérnemű a megjelenés mellett az önbizalmat is felturbózza.

Volt, hogy magát fotózta

A kollaboráció nem új keletű, az egykori topmodell már korábban is szerepelt a Coco de Mer kampányaiban. A tavalyi tükörszelfis divatanyag egyértelműen az egyik legizgalmasabb fotósorozat, amely valaha készült róla. Helena Christensen gyakorlatilag magát fotózta, még a fotógombot is belevonta a koncepcióba úgy, hogy az dögös és különleges legyen.

A csodás fehérneműk mellett a koncepció intimitása az, ami megragadja a figyelmet. Már önmagában a tudat, hogy a modell maga készítette a fotókat, zseniálissá teszi az anyagot, de a visszafogott, magányos, mégis izgalmas környezet is exkluzív és egyedi atmoszférát teremt. A kétezres évek hangulatát idéző tükörszelfi szintén telitalálat.

Kiemelt kép: Carlos Alvarez/Getty Images.

Cikkfotók: Claire Rothstein/Coco de Mer.

  • Megosztás:
hirdetés