A háromgyermekes szupermodellről csodás képek készültek a spanyol Elle magazin januári összeállításához. Úgy tűnik, Eva Herzigová jókedvűen érkezett a fotózásra, hiszen a divatanyag fotóin majd kicsattan a túláradó örömtől. Bő harmincéves pályafutása alatt szinte semmit sem változott, természetessége és mosolya éppúgy magával ragadó.

hirdetés

A kilencvenes évek elején, amikor Eva Herzigová megkezdte modellkarrierjét, a manökenek csakúgy, mint a balerinák és a műkorcsolyázók, harminc-negyvenéves korukra „kiöregedtek” a szakmából. Ám a cseh szépség – akit a Guess kampányai után sokan csak a modern Marilyn Monroe-ként emlegettek – számos akkori modelltársával együtt mára bebizonyította, hogy nem számít a kor a kifutón, sőt, a többszöri gyermekvállalás sem jelenthet akadályt a további sikereknek.

Herzigová legutóbb 2020-ban, a milánói divathéten jelent meg a közönség előtt a Fendi 2021-es tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján, de magazinfotózásokon is rendszeresen részt vesz, illetve tavaly ősszel az Etro arcaként vállalt szerepet a kampánysorozatban. Csakúgy, mint a szépsége, a tőle megszokott profizmus mit sem változott az évek során, simán felveszi a versenyt a nála fiatalabb modellekkel.

Eva Herzigová nem fél mosolyogni: nem baj, ha ráncos lesz tőle a szeme

Miért komoly a legtöbb 45 év feletti nő a magazinképeken? Egyrészt azért, mert könnyebb természetes hatással retusálni egy nem gyűrődő, statikus arcot. Másrészt pedig, sokan nem szeretik, ha a mosoly elmélyíti a barázdákat és felerősíti a szarkalábakat a szemeik körül, ezért inkább az átható, csábító nézést választják a nevetés helyett.

Eva Herzigová azonban fülig érő szájjal lett megörökítve a spanyol Elle magazin januári számában, sőt, a címlapon is kivillantja fogsorát. A képek cseppet sem tűnnek erőltetettnek, megjátszottnak, így arra következtetünk, hogy valóban jó hangulatában kapták lencsevégre a modellt, aki egy szemernyit sem törődött azzal, hogy látszódnak-e a szemkörnyéki ráncai, vagy sem. Jó ránézni, és az is dicséretes, hogy az érezhető utómunkák ellenére, nem radírozták le az arcáról azt a néhány, örömből fakadó barázdát, így igazán természetes hatást keltenek a fotók.

 

A 47 éves szupermodell gyönyörű, laza és elragadó Rafa Gallar képein, a hangulat hevében pedig, még egy táskát is a fejébe húzott. A stylist, Sylvia Montoliu a Fendi tavaszi-nyári kollekciójából válogatott össze elegáns és vagány ruhákat a cseh szépség számára, aki finom, natúr színekből álló sminket, és elnyúlt, kócos loknikat visel a divatajánló összeállításban.

Kiemelt kép: Stephane Cardinale/Corbis/Getty Images.

Képgaléria képei: Rafa Gallar/Elle Spain.

  • Megosztás:
hirdetés