Axente Vanessa az egyik legismertebb magyar modell, akinek a nevét nem csak hazánkban ismerik. Az elmúlt években nemzetközi karriert épített, számos alkalommal szerepelt már a Vogue címlapján. Olyan márkákkal dolgozott, mint a Calvin Klein, Alexander McQueen vagy a Prada. Sosem titkolta, hogy mennyire fontos számára az egészség és a belülről fakadó szépség, ezért talán nem is meglepő, hogy saját életmódmárkával jelentkezett, mely az ESSA World nevet kapta.

hirdetés

Axente Vanessa több mint tíz éve hódította meg a nemzetközi divatvilágot, több nagy márkának dolgozott már, roppant népszerűnek számít nemzetközi szinten. Már húszévesen a hazai Forbes címlapján szerepelt, mint az egyik legjobban kereső magyar modell. A szépségiparban szerzett tapasztalatait most saját lifestyle brandjén keresztül osztja meg. Az ESSA World egyben online közösség is, amely az egészséges életmódot, a belülről eredő szépséget, a tudatosságot, test és lélek egyensúlyát hirdeti.

Axente Vanessa új márkája a belső szépségre fókuszál: itt az ESSA World

– A karrieremben és a magánéletemben is rengeteg csodálatos nőt volt szerencsém megismerni a világ minden tájáról, a legkülönbözőbb életutakkal, háttérrel és hivatással. Azt láttam, hogy mindannyiunkban közös, hogy az élet számos területén igyekszünk a legjobbat nyújtani, legyen szó a szeretteinkről vagy a munkánkról. És jellemzően csak az énidő rovására tudunk mindenben helytállni, a hétköznapokban nem jut idő az öngondoskodásra, az egészségre. A hivatásom miatt nekem meg kellett találnom a módját, hogy hogyan tudok segíteni a szervezetemnek. Ezt szeretném átadni egy olyan megtartó és támogató női közösségben, ahol teret adunk a beszélgetésnek a belső egyensúlyról, egészségről, az önbizalomról – tette hozzá Axente Vanessa.

Vanessa először sógornőjével és barátnőjével, Nimisha Gupta kreatív szakértővel osztotta meg ötleteit. Szakmai tapasztalata és a barátságuk miatt is egyértelmű volt, hogy együtt kezdik építeni a brandet. Nimisha az ESSA World társalapítója, aki Vanessa segítségére volt a márka létrehozásában.

 

– Mindig is a közösségépítés volt a célunk, hogy másokat is inspiráljunk a saját útjuk felfedezésére. A belső, testi-lelki egyensúlyon alapuló egészséges életmódot és nem szépségideálokat vagy diétát népszerűsítünk. A szépség ezerféle formában és módon van jelen mindannyiunkban, abban szeretnénk segíteni, hogy mindenki felfedezze a saját értékeit – tette hozzá Nimisha Gupta.

Axente Vanessa mindennapjainak szerves része a testmozgás. Az edzések utáni izomregeneráció elősegítéséhez évek óta fogyaszt fehérjeporokat. Ám azt tapasztalta, hogy hazánkban nem kapható olyan ízű és minőségű fehérje, amit nap mint nap szívesen fogyasztana. A táplálékkiegészítőket mindig az utazásai során szerezte be. Ekkor fogalmazódott meg az ESSA World első termékének ötlete, növényi alapú fehérjét álmodott meg, mely hazai szakértők közreműködésével készül és igazodik Vanessa ízléséhez.

 

A termékfejlesztés még 2020 januárjában kezdődött el. A kiválasztott magyarországi gyártó és a szakértői csapat hosszas kísérletezés és számtalan tesztelés után találta meg a megfelelő formulát.

– Olyan termékeket szerettem volna létrehozni, amelyekben őszintén hiszek, én magam is fogyasztok és másoknak is nyugodt szívvel ajánlok. A vegán fehérjénket volt a legnehezebb kifejleszteni. Azt szerettük volna, hogy egyszerre legyen jó íze és tartalmazzon minden fontos összetevőt, ami ritka a piacon. Sok kóstolóra és vakkóstolásokra volt szükség, barátokat is megkértünk, hogy próbálják ki. Hónapok után találtuk meg a megfelelő összetételt, de végül az állag, az íz és az édesség is működött – mondta Axente Vanessa.

Nélkülözhetetlen tápanyagok, melyek hozzájárulnak a belső szépséghez

A fehérje egyfajta makrotápanyag, amelyből képesek vagyunk energiát nyerni. A szervezetnek szüksége van rá az izmok, a csontok, a haj és a bőr felépítéséhez. A fizikai aktivitás előtti vagy utáni fehérjefogyasztás segíthet az izmokban történő fehérjeszintézis fokozásában, az izomnövekedésben, illetve elősegítheti az izmok regenerálódását.

Az ESSA World termékpalettáján vegán fehérjét, kollagénitalport és multivitamint találunk. Az új étrend-kiegészítők belülről táplálják, feltöltik a szervezetet.

A vegán vaníliás fehérje hat különböző növényi fehérjében gazdag: a borsó, a rizs, a napraforgó, a tök, a len és a chiamag kombinációja komplex, teljes értékű fehérjeforrást alkot. A húsmentes életmódot folytatók is nyugodtan fogyaszthatják. Tartalmazza az emberi szervezet számára szükséges összes esszenciális aminosavat, emellett magas az antioxidáns-, vitamin- és ásványianyag-tartalma.

Nincs belső szépség megfelelő kollagén nélkül, így az ESSA World termékpaletta most egy különleges kollagénitalporral bővült. A hozzáadott C-vitamin a test természetes kollagéntermelését serkenti, az E-vitamin-tartalom pedig segíti a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmét. Hatóanyagainak köszönhetően a bőr élettel telibbé, feszesebbé, fiatalosabbá válik, a sportolás során igénybe vett ízületek pedig épek maradnak.

A multivitamin-kapszula a bőr, a haj és a körmök egészségéhez nélkülözhetetlen mikrotápanyagokról, vitaminokról és ásványi anyagokról gondoskodik. Emellett szelénben, cinkben, rézben, mangánban is gazdag, melyek szerepe közismert a haj, a bőr és a körmök egészségének megőrzésében. A még fokozottabb hatás érdekében pedig kollagén és hialuronsav is került a kapszulákba, így biztosítva a bőr belülről fakadó ragyogását.

Az ESSA azonban messze túlmutat a életmódtermékek palettáján, egy valódi közösség, ahova minden nőt szeretettel várnak.

 

Forrás: ESSA World. 

Képek: ESSA World. 

  • Megosztás:
hirdetés