Emma Stone különleges, egyedi ruhát választott a BAFTA-gálára, ami ráadásul az év legdivatosabb árnyalatában pompázott, ám mindez kevésnek bizonyult a stílusos összképhez, a színésznő megjelenését sok kritika érte. Nem ő volt az egyetlen, aki nem aratott nagy sikert a ruhaválasztásával.

hirdetés

Idén már 77. alkalommal rendezték meg a BAFTA-gálát, amelyet Londonban, a Royal Festival Hall művészeti központban tartottak meg február 18-án. Az eseményen részt vevő nők, mintha összebeszéltek volna, a régi idők divatkorszakait és azok meghatározó stílusjegyeit idézték meg a ruhaválasztásaikkal.

Bár Emma Stone díjat zsebelt be a Szegény párák című filmben nyújtott alakításáért, és egy roppant különleges estélyi kreációban fogadta az elismerést, a barackos árnyalatú darab, amit viselt, nem aratott osztatlan sikert, sokak szerint úgy festett, mintha nem a BAFTA-gálára, hanem egy végzős diákbálra készült volna.

Emma Stone ruhája nem váltotta be az ígéretét a BAFTA-gálán: 4 félrement estélyi

Olykor a nagy igyekezet is kevés ahhoz, hogy igazán átütő és sikkes legyen az összkép. Emma Stone ruhaválasztása nem volt rossz, sőt, akár nagy durranás lehetett volna, mégsem nyerte el mindenki tetszését.

Emma Stone és Naomi Campbell a BAFTA-gálán. Képek: Neil Mockford/FilmMagic, Samir Hussein/Wirelmage/Getty Images.

 

A színésznő által viselt Louis Vuitton kreáció viktoriánus stílusban készült, a filmben alakított karakterére, Bella Baxterre utalva, a gyönyörű brokát felsőrésze ráadásul aprólékosan kidolgozott. A krémesen lágy, barackos rózsaszín árnyalat pedig a jelenkor divatjára reflektál, tehát ez az estélyi darab egy jól átgondolt, többféle inspirációt magába foglaló alkotás, ennek ellenére a fazonját sok kritika érte, egyes kommentelők szerint öregítő hatással bír.

Noha Emma Stone bevitte a BAFTA-gála vörös szőnyegére az év divatszínét, és megjelenésének minden apró részletére odafigyelt, a puffos vállmegoldással és a ruha alsó szegélyével nem sikerült elbűvölnie a közönséget.

Naomi Campbell valószínűleg most nem igazán akart kitűnni a tömegből, és sokak szerint ezt sikerült is elérnie a ruhaválasztásával. Éjfekete összeállítása a velencei karneválon gyakran felbukkanó sötét köpenyre emlékeztet minket, ebben a darabban valahogy túlságosan elrejtőzött a modell.

Florence Pugh és Elisabeth Shue a BAFTA-gálán. Képek: Karwai Tang, Mike Marsland/Wirelmage/Getty Images.

 

Florence Pugh estélyi ruhája egyszerre volt izgalmas és letisztult, a Harris Reed által megálmodott, a fenntartható divat elvei alapján készült darab csodásan ötvözte a különböző korok divatjegyeit. Az ezüstszínű fűző feldobta a fekete, lágyan leomló anyagot, ám a felsőrész szabása nem volt túl előnyös a színésznő számára.

Elisabeth Shue, az 1988-ban bemutatott Koktél című filmmel ismertté vált színésznő a hatvanas évek glamúr stílusát idézte meg rózsaszín ruhájával, a fazonválasztás azonban nem volt az igazi, és a ruha anyaga, tartása sem felelt meg a finom elegancia alapkövetelményeinek. Azt azonban nehéz elhinni a színésznőről, hogy hatvanéves, nem sokat változott az évek során.

Kiemelt kép: Neil Mockford/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés