Elisabetta Dessy olasz úszónő igencsak éles fordulattal váltott pályát, amikor az úszómedencét többek között a Valentino, a Gucci, a Fendi, a Versace, és az Armani kifutójára cserélte. Alakja ma is irigylésre méltó, nem csoda, hogy túl a hatvanon is keresett modell.

hirdetés

A gyönyörű sportolónő 1971-től kezdve öt éven keresztül volt az olasz nemzeti úszócsapat tagja. Százméteres gyorsúszás kategóriában három egymást követő évben nyerte el az olasz bajnoki címet, majd 1976-ban az olasz csapat kapitányaként vett részt a nyári olimpiai játékokon Montréalban.

A ’76-os olimpia volt a fordulópont, ugyanis rögtön utána szakított az úszással, és fejest ugrott a modellszakmába. A 180 cm magas, kisportolt, formás alakú úszónő egy csapásra meghódította magának a legnevesebb olasz divatmárkákat, sőt, csakhamar világszerte ismert modellé avanzsált.

Kis kitérő után 2018-ban tért vissza a divat világába, és rögtön meghívást kapott a Maison Margiela, a Gattinoni, valamint az Erika Cavallini divatbemutatójára, ahol ismét manökenként léphetett a kifutóra.

Elisabetta Dessy alakja ámulatba ejtő

A kétgyermekes olasz modell nem a klasszikus értelemben vett szépség, ám pont különleges arcvonásai emelik ki őt a tömegből. Finom eleganciája és karcsú alakja éppúgy hozzátesz nőies megjelenéséhez, feszes, formás lábai pedig még ma is figyelemre méltóak.

A Numéro Berlin csodás fotósorozatot készített vele.

Tavaly decemberben az olasz Vanity Fair hasábjain tündökölt egy divatosan elegáns, karácsonyi összeállításban.

Bár időnként ultramenő dívaként ábrázolják egy-egy reklámban, sok divatmárka inkább a sportolónő természetes oldalát szereti kidomborítani.

A divatshow-k és a kampányok világában nem ritka, hogy furcsa feladatot kell teljesítenie, de ő ezt nem bánja, mert modellként számtalan szerepbe belebújhat.

A ’76-os olimpián a szépségével is sikerült kitűnnie. Ezután kapott néhány magazinfelkérést, így csöppent bele a divatszakmába.

Negyven évvel ezelőtt ilyen gyönyörű volt a Valentino fotózásán.

Kiemelt kép: Stefania D’Alessandro/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés