Tehetségével, kitartásával és rátermettségével a fiatal lány kitaposta az álmai felé vezető utat. Megmutatta, hogy a nyitottság olyan erény, amivel a divatvilág is csak nyerhet. A Down-szindrómás Madeline Stuart fáradhatatlan akaratereje, életvidám kisugárzása és karriertörténete sokakat inspirál.

hirdetés

 

Madeline Stuart sokakat inspirál kitartásával és küzdőszellemével

A 25 éves modell középsúlyos Down-szindrómával született, és még kisbabaként átesett egy szívműtéten, ebből adódóan az orvosok nem jósoltak neki könnyű életet. Úgy vélték, sok mindenre nem lesz képes önállóan, ami befolyásolja majd a mindennapi életét. Édesanyja azonban másképp gondolta, és mindent megtett azért, hogy lánya teljes életet élhessen, ezt az energiát és motivációt pedig Madeline minden bizonnyal örökölte tőle.

 

Amikor Madeline először járt divatbemutatón, eldöntötte, hogy modell szeretne lenni. Édesanyja természetesen támogatta ebben, mindenben segítette a fiatal lányt. 2015 elején a mára híres modell edzeni kezdett, illetve étkezési szokásait is jelentősen megváltoztatta. Mindent megtett annak érdekében, hogy célját elérje, elképesztően sokat fogyott. Táncolt, úszott és más mozgásformákat szintén rendszeresen végzett akkoriban, s ehhez a szigorú beosztáshoz azóta is tartja magát, hogy egészségesebb és fittebb legyen.

 

A Down-szindrómás lány kitartóan haladt célja felé, folyamatosan fejlesztette képességeit. Ennek meg is érett a gyümölcse, hiszen napjainkban az egyik leghíresebb modellként tartják számon. Madeline Stuart a világ legelismertebb kifutóin vonult már végig. Párizsban, New Yorkban és a londoni divathéten úgyszintén megjelent.

 

A divat világa olykor szigorú, minden falat neki sem sikerült ledöntenie. Vannak márkák, amelyek továbbra sem szeretnének vele dolgozni, hiszen az ő vonulása merőben más, mint bárkié a világon. A más azonban nem feltétlenül jelent rosszat és negatívat.

Madeline puszit dobál és integet a kifutóról, amit a közönség rendszerint imád és élvez. Az a természetesség, amivel Madeline Stuart végighalad az emelvényen, egyszerűen csodálatra méltó és utánozhatatlan. Olyan emberközelivé teszi a divatot, amilyennek ritkán látni ezt a nehezen elérhető és kézzel megfoghatatlan világot.

 

Madeline Stuart azon túl, hogy sokakat inspirál történetével, két dolgot is tanított az emberiségnek: a szépségnek igenis előítéletektől mentesnek kell lennie, az álmok pedig valóra válhatnak, ha kitartóan küzdünk értük. A fiatal modell számos jótékonysági szervezetet támogat, és fáradhatatlanul küzd azért, hogy a világ nyitottabb és befogadóbb legyen.

Kiemelt kép: El Pics/Getty Images.

Cikk képei: Arun Nevader/Getty Images for Art Hearts Fashion/Slaven Vlasic/Getty Images for American Heart Association/JP Yim/Getty Images for Art Hearts Fashion/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés