A Dolce & Gabbana őszi-téli kollekciói általában hasonló sémára épülnek. Ilyenkor rendszerint a sötétebb színek dominálnak a márkánál, a tervezőpáros sok csipkével, bársonnyal dolgozik. Domenico Dolce és Stefano Gabbana most azonban kivételt tett, és merőben más koncepcióval állt elő. Egy futurisztikus, feltűnő repertoárral készültek a szezonra.

hirdetés

A Dolce & Gabbana formavilága szinte mindenki számára ismerős. Az olasz luxusmárka roppant egyedi, ezért a divatvilágban kevésbé jártas hölgyek is könnyedén felismerhetik a rájuk jellemző holmikat az anyagokról, színekről és fazonokról egyaránt. Az őszi-téli szezont leginkább a sötét tónusok, nehezebb kelmék, és a finom csipkék jellemzik a divatháznál. Ilyenkor sem szokták elhagyni a nőies kialakítást, ám jobban előtérbe kerül a kényelem.

A Dolce & Gabbana új kollekciója a futurisztikus és retró elemeket vegyíti

Domenico Dolce és Stefano Gabbana ezúttal változtatott a jól bevált recepten. Újragondolták a nőies vonalvezetést, és nagyobb hangsúlyt fektettek a merészebb, olykor túlzásoktól sem mentes futurisztikus szabásokra. A korábban szívesen használt anyagokat nem felejtették el teljesen, ám sokkal formabontóbb formában jelennek meg az új repertoárban. Most nem ragadtak le a feketénél, sok rózsaszínnel, sárgával, kékkel dolgoztak.

 

Leginkább a nyolcvanas évek népszerű fazonmegoldásai köszönnek vissza a kollekcióban, sok ruhát hangsúlyos vállrésszel egészített ki a tervezőpáros. Ebben a gyűjteményben erőteljesen megjelennek az elnagyolt, oversize kialakítások, melyek korábban nem voltak jellemzőek az olasz márkára.

 

Láthatóan sok műszőrmével dolgoztak, a feltűnő anyagot megpróbálták nagyon hangsúlyossá tenni, ezért hatalmas kabátokat szabtak belőle. Ám a szőrme részletek felbukkannak többek között az átlátszó anyagból készült miniruhákon, illetve a kiegészítőkön.

 

Sok fényes anyaggal dolgoztak, mely még inkább futurisztikussá teszi az olasz márka legújabb kollekcióját. A múlt és a jövő egyszerre van jelen.

A divatkampány képeit Nápolyban, a történelmi városrészben készítették el. A régi épületek még nagyobb kontrasztot képeznek a futurisztikus, sokszor kicsit űrbélinek tűnő ruhadarabokkal.

A modellekről készült eklektikus felvételeket Juergen Teller készítette. A kampányfotókon felbukkannak az őszi-téli kollekció legmerészebb kulcsdarabjai. Rengeteg fényes anyaggal, csillogó részlettel és áttetsző réteggel találkozhatunk. Igazán különleges kollekciót alkotott a tervezőpáros, rendkívül előremutató, még azt is el tudjuk képzelni, hogy húsz év múlva mindenki efféle darabokban járja majd a macskaköves utcákat.

 

Kiemelt kép: Victor Boyko, Daniele Venturelli / Getty Images.  

Képek a cikkben: Victor Boyko, Daniele Venturelli / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés