Costanza Pascolato több mint negyven éve tevékenykedik a divatiparban, de nem csak a karrierútja, hanem a megjelenése is figyelemre méltó.

hirdetés

Az olasz származású Costanza Pascolato még gyerekként csöppent bele a divat világába, amikor családjával Brazíliába költözött. A szülei textilimportőr cége olyan divatszalonoknak és couture műhelyeknek szállított selymeket és különleges kelméket, mint az akkoriban feltörekvő Yves Saint Laurent, a Dior, vagy a Balenciaga.

Már kislányként is varázslatosnak érezte, ahogy a gyönyörű szövetek új értelmet és formát kapnak a kollekciók elkészítése során, és ezek a meghatározó emlékképek indították el később a divatújságírás útján.

Costanza Pascolato a hetvenes évektől kezdve publikálta cikkeit divatmagazinokban, majd megalapította saját divattanácsadói cégét. 2001-ben a brazil Vogue oszlopos tagja lett, kreatív ötleteivel segítette a lap divatanyagait.

Pályafutása alatt kiadott három könyvet, melyekben a stílus és elegancia titkait boncolgatja, dolgozott a H.Stern ékszermárka kreatív tanácsadójaként, 2008-ban pedig elnyerte az olasz állam Commendatore dell’Ordine della Stella nevezetű kitüntetését, a divatiparban nyújtott munkássága elismeréséért.

Costanza Pascolato kortalan stílusát tanítani lehetne

A divat meghatározó személyiségeként Costanza Pascolato a mai napig aktív, saját stílusblogot vezet, divattanácsadóként tevékenykedik, és igyekszik kihasználni az internet adta lehetőségeket.

Hosszú, tartalmas pályafutása alatt óriási változásokon ment keresztül a divatipar, ám az ő kortalan, nőies stílusára a mai divatbloggerek is útmutatóként tekintenek.

Néhány évvel ezelőtt, egy vele készített interjúban azt nyilatkozta a Vogue magazinnak, hogy soha nem érezte magát annyira magabiztosnak és bátornak, mint amikor betöltötte a hetvenet.

Bár a magas sarkú cipőket már nem bírja elviselni magán, megtalálta azokat a stílusesszenciákat, amelyekkel kifejezheti nőiességét.

Imádja a feltűnő, egyedi ékszereket, de meghatározó stílusjegyei közé tartozik még a hátrasimított, felpúpozott frizura, valamint a hatalmas napszemüveg is.

Kifinomult öltözékeiben inkább a letisztult fazonok kapnak szerepet, melyek tökéletes összhangot teremtenek a figyelemfelkeltő, extravagáns kiegészítőkkel.

A divat nagyasszonya a klasszikus fekete-fehér, bézs- és pasztellszínű összeállítások híve, de még egy egyszerű fekete pulóveres szettet is elegánssá tud varázsolni.

Sminkjében alapelemként bukkan fel a cicás tusvonal és a rúzs, amivel az ötvenes-hatvanas évek klasszikus stílusát követi.

Costanza Pascolato kivételes stílusikon, akinek nőies öltözködéséből a mai influenszerek is szívesen merítenek inspirációt.

Kiemelt kép: Antonio de Moraes Barros Filho/Wirelmage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés