Bár a színésznő még zsenge tinédzserként, A kék lagúna bájos főszereplőjeként ragadt meg sokak emlékezetében, megjelenésével ma sem okoz csalódást. Nőies öltözékeivel kifinomultan hangsúlyozza irigylésre méltó alakját. Brooke Shields bőven az ötven felett is lenyűgöző szépség, akinek nincs szüksége harsányságra ahhoz, hogy észrevegyék.

hirdetés

Brooke Shileds valahogy felülírja a gyereksztárokról kialakult képet. Igaz, nagyon korán robbant be a modellszakmába, és tinédzserkorára már elképesztő magasságokba jutott, a hirtelen jött érdeklődés iránta, nem csak tiszavirág-életű volt.

Szépsége szinte árucikk lett a nyolcvanas években, a leghíresebb magazinok törtettek azért, hogy a vakítóan kék szemű lány kerüljön a címlapjukra, és neves márkák kínáltak számára kisebb-nagyobb kampányszerepeket.

Alig 15 éves volt, amikor a Calvin Klein felkérésével elkészült a leghíresebb reklámja, ami félig kigombolt ingben és farmernadrágban mutatta meg tökéletes alakját. A világhírnévre ugyan A kék lagúna című romantikus mozival tett szert, de már előtte is szerepelt egy filmben, a Csinos kislány című alkotásban.

Mindkét szerepe megkívánta a hiányos, lenge öltözéket, így a színésznőnek meglehetősen korán szembesülnie kellett az azzal, hogy sportos, formás alakjára bizony sokan kíváncsiak. Azt hihetnénk, hogy egy olyan nőnek, akit már gyerekként csodáltak szépségéért, talán még nehezebb elfogadnia az öregedés folyamatát, de ő nem műtette szanaszét magát, és nem vált múlton merengő plasztikrémmé.

Brooke Shields éveket letagadhatna a korából: gyönyörű és stílusos

A színésznő nem titkolja, hogy rengeteget edz azért, hogy így nézzen ki. Nyilván az étrendjére is szigorúbban odafigyel, mint egy átlagos nő, aki minden reggel munkába rohan. A filmezéssel nem hagyott fel, de ma már ritkábban mutatkozik a kamerák előtt.

 

Fürdőruhás magazinképeivel nagy meglepetést okozott két évvel ezelőtt, de ma sem fél bikiniben megmutatni magát. Sokáig feszélyezte a tudat, hogy a legtöbb ember még mindig a tinédzserkori testével hasonlítja össze a mostani alakját, de a lányai sokat segítettek neki abban, hogy ne foglalkozzon azzal, ki mit gondol róla.

Bár szexisen és nőiesen öltözködik, a megjelenése mindig kifinomultan stílusos. Nem rejtegeti alakját – miért is tenné -, de szettjei sohasem mesterkéltek vagy kirívóan dögösek, inkább az arany középúton mozognak. Rajta a nadrágkosztüm és a fekete ruha sem unalmas, ám, ha úgy kívánja az alaklom, a csillogástól sem riad vissza.

Kiemelt képek: Craig Barritt, Gilbert Carrasquillo/GC Images/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás: