A párizsi divathét sosem szűkölködik izgalmas pillanatokban. Óriási rivalizálás zajlik a kifutón, a tervezők és a márkák nemcsak kitűnni igyekeznek a sorból, hanem a kollekcióik mellett a látványos show-elemekbe is nagy energiát fektetnek, melyek halhatatlan emléke divattörténelmet írhat. Ebben élen jár a Chanel, a francia divatház különleges bemutatói legendásak. Ám nem csak a nagy klasszikusokra érdemes odafigyelni. Most a még viszonylag fiatalnak számító Coperni márka okozott meglepetést, Bella Hadid ruhája a kifutón készült el.

hirdetés

Pár nappal ezelőtt ért véget a párizsi divathét. Az esemény valósággal vonzza a divatrajongókat és a sztárokat. A divatházak mindig látványos bemutatókkal készülnek, néha úgy tűnhet, hogy megpróbálnak egymáson túllicitálni. A sztárvendégek, vendégtervezők és a különleges díszletek mellett előfordul, hogy más kreatív megoldással lepik meg a tervezők a közönséget.

Bella Hadid félmeztelenül sétált a párizsi divathéten: a kifutón készült el a ruhája

A Coperni márkát 2013-ban alapította Sébastien Meyer és Arnaud Vaillant. A tervezők korábban a Chanelnél, illetve a Balmainnál szereztek szakmai tapasztalatot, már a kezdetektől kiemelt szerepet kaptak a különleges anyagok, formabontó részletek és a nőies szabásvonalak. Az új, 2023-as tavaszi-nyári kollekcióban úgyszintén ezek játszanak főszerepet.

A tervezőpáros rengeteg izgalmas megoldással tette látványosabbá a kreációkat. Ott vannak a fémrészletek, melyek megtörték a szövet egyhangúságát, vagy a tömör aranyból készült kézitáska, melyet a bemutató után beolvasztottak.

Ám mégsem az imént felsoroltak keltették a legnagyobb feltűnést, hanem Bella Hadid, aki testszínű bugyiban lépett a kifutóra. A modell eltakarta a dekoltázsát, majd fellépett egy emelvényre, ahol a tervezők speciális festéket vittek fel a testére szórópisztolyok segítségével. Sébastian Meyer valósággal rajong a modern technológia vívmányaiért, ezért nagyon élvezte a folyamatot.

A festék bizonyos szögből úgy festett, mintha hó lenne, az apró fehér darabkák a manöken teste körül repdestek. A folyamat végén a festék rugalmas, matt anyaggá állt össze, amiből egy határozott vágással testhezálló, felsliccelt ruha kerekedett. Az egész művelet nem tartott tovább hét percnél, mégis bevonult a divattörténelembe. Bella Hadid ezután végigsétált a kifutón, ezzel lezárta a márka bemutatóját.

 

Nem ez az első alkalom, hogy a technológia és a divat ily módon találkoznak. Alexander McQueen 1999-es bemutatóján a robotok festették össze a manöken hófehér ruháját.

 

 

Kiemelt kép: Victor Boyko / Getty Images. 

Képek a cikkben: Pierre Suu / Getty Images.  

  • Megosztás:
hirdetés