Axente Vanessa már egészen fiatalon felkeltette a divatmárkák figyelmét, a jó belépőhöz persze elengedhetetlen volt a természetes kisugárzás, a szépség és a megnyerő megjelenés, és ő egyikből sem szenved hiányt, azonban a hozzáállás és a kitartás éppúgy fontos erénynek bizonyult. Hiszen a sikert nem elég elérni, hanem tudni kell megtartani is.

hirdetés

Nagyon sokszor halljuk, hogy a divatvilág kegyetlen, bekerülni a legnívósabb magazinokba és a legismertebb luxusmárkákkal együtt dolgozni pedig már-már lehetetlen. Kislányként sokan álmodoznak arról, hogy egyszer éppen úgy vonulnak majd a kifutón, mint például Cindy Crawford vagy Naomi Campbell. Az álmok megvalósításához azonban hihetetlen mértékű akaraterőre, szorgalomra, na és nem utolsósorban szembetűnő szépségre van szükség. Ám a jó genetikai adottságok csupán ahhoz elegendőek, hogy felfigyeljenek az emberre, mindebből sikert kovácsolni kemény munkával és bizony lemondásokkal jár.

Axente Vanessa természetes kisugárzásával hódította meg a divatipart, már egészen fiatalon a legismertebb márkákkal dolgozott együtt, miközben neves magazinok címlapján is láthatta a nagyközönség. A nagylengyeli fiatal lány mert nagyot álmodni, mára világszerte ismert manöken vált belőle.

Axente Vanessa természetes szépségével tarol

Axente Vanessa 14 évesen rögtön a szakma krémjében találta magát, a Chanel kifutóján mutatta meg rátermettségét. Nem rémült meg a rázúduló feladatoktól, kezdetben Tokióban és Szingapúrban alapozta meg karrierjét , ami azóta is szárnyal. Olyan márkák kifutóin vonult már, mint a Prada, a Givenchy, a Louis Vuitton, a Calvin Klein és a Valentino.

A fotózásokon is rendszerint tündököl, a róla készült képek általában valamiféle extra szépségesszenciát hordoznak magukban, dinamikusak, mégsem életidegenek. Vanessa természetességét még az erősebb, látványosabb smink sem tudja háttérbe szorítani. Olyan neves magazinok címlapján szerepelt már, mint a Harper’s Bazaar vagy a Vogue.

Habár a kampányfotók lényege, hogy bemutassák a legújabb divatos darabokat, Vanessa esetében nehéz az új kollekcióra terelni a hangsúlyt. A sminkesek és fodrászok gyakran semmit nem tesznek hozzá a szépségéhez, a magyar modell szépsége ugyanis trükkös fénybeállítások és bonyolult sminkfortélyok nélkül is tökéletesen érvényesül. Nem kell extra cicoma, nem kell extravagáns koncepció, Axente Vanessa minden egyes fotón sugárzóan nőies.

Vanessa a szárnyaló hírnév ellenére is megmaradt ugyanannak a természetes, ,,hétköznapi” lánynak, aki a világhírnév előtt is volt. Tisztában van azzal, hogy a sikerért folyamatosan meg kell dolgozni, hiszen ebben a szakmában mindig jön valaki, aki érdekesebb lehet. A jó modell pedig nem csak ügyesen pózol és ügyel a külsejére, hanem át tudja adni azt az életérzést, amit az általa képviselt márka közvetít, a munkáját tekintve kitartó, megbízható és igényes, ugyanakkor képes alkalmazkodni és nem riad meg a számára új dolgoktól.

Bár legtöbbször profi képeken láthatjuk a címlapokon, plakátokon, illetve kampányokban és magazinokban, a „hétköznapibb” arcát is szívesen megmutatja, gyakran posztol magáról smink nélküli képeket, amelyekkel abszolút a letisztult, naturális szépséget hirdeti.

A gyönyörű magyar modell ráadásul nem csak a divatkarrierjére koncentrál, Axente Vanessa másoknak is igyekszik segíteni abban, hogy kihozzák magukból a maximumot. Saját márkával rukkolt elő, amely az Essa World névre hallgat. A növényi alapú termékek vitaminokkal és különböző mikrotápanyagokkal támogatják a kiegyensúlyozott napi rutint és életmódot.

Nagyon fontos számára az egészséges életmód, rengeteget edz, és sok-sok energiát áldoz arra, hogy megőrizze kirobbanó formáját. Noha a testalkati adottságok elsősorban a genetikán múlnak, ahhoz, hogy az ember lánya világhírű kifutómodell legyen, a rendszeres sport éppúgy nélkülözhetetlen.

Axente Vanessa fantasztikus, világhírű karrierje remek példa arra, hogy bizony merni kell nagyot álmodni. Akármilyen keményt tud lenni olykor a divatszakma, legalább annyira izgalmas is. Ahogy a fiatal magyar modell példája is mutatja, nincsenek lehetetlenek, persze a szépségen túl némi plusz is kell.

A magyar modell már ezer és ezer arcát mutatta meg a magazinok címlapjain és a luxusmárkák kifutóin, azonban még mindig tartogat meglepetéseket. Axente Vanessa ezúttal új szerepben tűnik fel a televízió képernyőjén, ugyanis a március 17-én startoló Next Top Model Hungary című műsor szakmai zsűrijében foglal majd helyet Tomán Szabina, Merő Péter és Tombor Zoltán mellett.

Kiemelt kép: Oleg Nikishin/Epsilon/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés