A MERO divatmárka mozgatórugója az időtlen elegancia és a klasszikus nőiesség. Merő Péter tavaszi-nyári kollekciója a letisztult vonalvezetést és a hordhatóságot ötvözi a színpadi csillogással, ezáltal egy kifinomult, ámde csábító vonzerejű nő képe rajzolódik ki előttünk, aki megfelelő mértékben szabadítja fel nőies energiáit. Nem sok, de nem is kevés!

hirdetés

Merő Péter 2024-es tavaszi-nyári kollekciója csakúgy, mint a többi a gyűjteménye, túlmutat a gyorsan változó divaton, a magyar divattervezőt ugyanis olyan értékek és stílusjegyek inspirálják, amelyek kiállják az idő nagy próbáját. Noha van némi kapcsolódása a trendekhez, hiszen az időtálló divatkorszakokból merít ihletet, ezek a darabok bármikor – akár évek múltán is – előkaphatóak a ruhatárból egy-egy különlegesebb esemény alkalmából, hiszen a kifinomult nőiességre fektetnek nagy hangsúlyt.

Merő Péter tavaszi-nyári kollekciója a BCEFW kifutóján. Képek: HFDA / The Sparkle Content/BCEFW SS24.

 

Akárcsak a régi filmekből, Merő Péter a színházi múltjából is gyakran merít inspirációt, karrierjét ugyanis balett-táncosként kezdte. Tíz évig Berlinben élt, ahol a Friedrichstadt-Palast színpadán táncolt. Már ekkor lenyűgözték a legapróbb részletekig tökéletesen kidolgozott, kézzel készült couture ruhák, a revüszínház varrodájában pedig bepillantást nyert a munkafolyamatba.

2007-ben fogalmazódott meg benne úgy igazán, hogy divattervezéssel szeretne foglalkozni, és 2014-ben nyitotta meg első magyarországi showroomját ikertestvére, Merő Bianka segítségével. Közös álmukból sikeres brand született, a MERO, melynek kreációi nemcsak hazánkban, hanem külföldön is népszerűek. Merő Péter elegáns ruhái a hazai vörös szőnyeges eseményeken túl az Oscar-gálán, a cannes-i filmfesztiválon, és a Berlinale-n éppúgy felbukkantak már.

Merő Péter tavaszi-nyári kollekciója a BCEFW kifutóján. Képek: HFDA / The Sparkle Content/BCEFW SS24.

Merő Péter tavaszi-nyári kollekciója a nőies szabások időtlen báját vetíti elénk

A MERO márka nőies sziluettjei az örökérvényű vonzerőt helyezik középpontba. A derékvonalat kiemelő, a nőies formákat és a lágy íveket hangsúlyozó ruhákban a magabiztos örök nő képe elevenedik meg, aki nem fél megélni, felszabadítani nőiességét, ám mindezt görcsös igyekezet és mesterkéltség nélkül teszi, mellőzve a csábítás közönséges megnyilvánulásait, eszközeit.

A kortalan, örök nő nem erőlködik azon, hogy vonzó legyen, mindez magától értetődően sugárzik lényéből, pimaszul ellenállhatatlan, miközben kifinomultan sikkes. A divattervező elegáns, drámai részletekkel fűszerezett kreációinak esztétikájában a küllem és a kellem értékei egyaránt jól érvényesülnek.

Merő Péter tavaszi kollekciója a klasszikus stílusjegyeket ötvözi az extravagáns részletekkel. Nem marad el a színpadi csillogás, ugyanakkor finom és semleges színek támogatják a nőiességet.

A tervező nem titkolja, hogy nagy gondot fordít a nőies formák ízléses kiemelésére, a derékvonal hangsúlyozása, a csípő ívét követő szabás visszatérő elemként jelenik meg a gyűjteményeiben.

Az Endless Vacation elnevezésű, tavaszi-nyári kollekció egyik legszebb darabját Tomán Szabina inspirálta, aki a tavaly szeptemberi Budapest Central European Fashion Week rendezvényen megtartott divatbemutatón vonultatta fel a rászabott kreációt.

Idén januárban Merő Péter őszi-téli gyűjteménye is bemutatásra került a BCEFW kifutóján, melynek legkülönlegesebb darabjában Ördög Nóra tündökölt.

Merő Péter idén új szerepben tűnik fel a televízió képernyőjén, a márciusban induló Next Top Model Hungary című műsor szakmai zsűrijében foglal helyet, csakúgy, mint Tomán Szabina.

Az Ördög Nóra műsorvezetésével jelentkező show további zsűritagjai Axente Vanessa és Tombor Zoltán.

Kiemelt kép és cikkfotók: HFDA / The Sparkle Content/BCEFW SS24.

  • Megosztás:
hirdetés