Angelina Jolie-t a legtöbben minden kétséget kizáróan toplistás hollywoodi szépségként tartják számon. A 46 éves színésznő már évtizedek óta a szakmában van, karrierje igencsak hamar felfelé ívelt. A rajongók láthatták, ahogy a fiatal szépség érett nővé válik, ám hiába telik az idő, az öregedés jeleit aligha lehet észlelni rajta. Angelina Jolie a tökéletes megjelenést, bőrének egészségét a tudatos szépségápolás apró trükkjeinek köszönheti, irtó egyszerű rutinban hisz.

hirdetés

Angelina Jolie szerint a tudatos szépségápolás egyszerű praktikákon alapszik

Angelina Jolie egyértelműen a világ egyik legszebb nőjének van kikiáltva, ám ez a megtisztelő titulus nemhogy nyomást helyezne a színésznő vállára, láthatóan kisujjból kirázza, hogy eleget tegyen neki. Persze a genetika is hatalmas szerepet játszik abban, hogy aligha látni rajta az öregedés jeleit, ő maga éppen úgy sokat tesz azért, hogy megőrizze ragyogó szépségét és bőre egészségét.

Az InStyle-nak adott interjújában korábban arról beszélt, cseppet sem tart az öregedéstől. Nos, úgy tűnik, hogy nem is igen van mitől tartania, hiszen 46 évesen éppen olyan fantasztikusan fest, mint évtizedekkel ezelőtt. Bár elmondása szerint ő maga látja az idő múlását, kicsit sem zavarja, hiszen ezek annak a jelei, hogy él. Nem fogja fel tragédiaként a változást.

Korán kezdte

Az édesanyja 11 éves korában vitte el először bőrgyógyászhoz, amikor egy heg miatt volt szükség szakértői segítségre. Angelina úgy gondolja, ez hatással volt a tudatos bőrápolás kialakulására, a korai kezdet pedig mindenképpen hozzájárult ahhoz, hogy tökéletesen egészséges, ragyogó bőre legyen mind a mai napig.

A prevenció valóban legalább annyira fontos, mint az intervenció, a tudatos bőrápolási rutin felépítését nem lehet elég korán kezdeni. A meglévő ráncok már csak halványulhatnak a különböző kencék és kezelések hatására, így érdemes még azelőtt a tettek mezejére lépni, hogy megjelennének az első barázdák.

 

A fényvédő nélkülözhetetlen

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fényvédő használatának fontosságát, amit nem csupán nyáron, napozáskor kell felkenni az érzékeny bőrfelületre. Angelina Jolie maximálisan tisztában van az UV-sugarak káros hatásaival, így ez az a dolog a rutinjában, amit soha nem hagy ki.

Az UVA-sugarak a bőr mélyére hatolva okoznak rendkívüli mértékű károsodást a szövetekben, ennek pedig a ráncok korai megjelenése, valamint a pigmentfoltok felbukkanása lesz a következménye. Nem véletlen, hogy a színésznő csupán pár mimikai barázdával rendelkezik, alapvetően elképesztően egységes, sima bőrfelszínnel büszkélkedhet.

Nem tolja túl a sminket

Manapság már igencsak „okos” sminktermékekkel lehet találkozni a drogériák polcain. Az innovatív megoldások már nem tömítik el olyan szinten a pórusokat és mindennapos használat mellett sem károsítják úgy az arcbőrt, mint a régi társaik, a smink továbbra is sarkalatos pontja a szépség megőrzésének. Bár nehéz elhinni, hogy egy hollywoodi színésznő simán kilép a házból három réteg vakolat nélkül, Angelina lazán megteszi. Talán egy kevés korrektort ken fel a szem alatti karikákra, de amikor teheti, nem gyötri az arcbőrét a különböző mesterséges anyagokkal.

Alapvetően a finomabb, visszafogottabb eredmény híve, éjszakára soha nem hagyja felkenve az aznapi makeupot. Az alváshoz fennhagyott smink miatt hatalmas árat fizethet a bőr egészsége, hiszen ilyenkor van lehetősége a kellő mértékű regenerációra. A környezeti ártalmakat a szövetek igencsak megsínylik, így a megfelelő szellőzés és az anyagcsere-folyamatok gördülékeny működésének érdekében mindenképpen ajánlott a smink alapos eltávolítása lefekvés előtt.

Rendszeresen hidratál

A hidratáció alapvető fontosságú a bőr egészségének megőrzéséhez. Angelina Jolie hatalmas hangsúlyt fektet az arcbőre nedvességtartalmának egyensúlyára. A ráncok korai megjelenéséhez a száraz, vízhiányos arcbőr éppúgy hozzájárul, mint az UV-sugarak okozta ártalmak. A bőr megfelelő védekezőképességének fenntartásához szükség van a megfelelő hidratációra, ráadásul a száraz felületen a már meglévő barázdák még láthatóbbá, feltűnőbbé válnak.

Kiemelt kép: Samir Hussein/WireImage/Getty Images.

Kép a cikkben: Marilla Sicilia/Archivio Marilla Sicilia/Mondadori Portfolio via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés