Angelina Jolie a különc, vadóc megjelenésével tűnt ki a vörös szőnyegen a kilencvenes derekán. A 46 éves színésznő nem kedvelte a snassz dolgokat, és messze állt tőle a nőies elegancia. Az elmúlt évtizedekben láthatóan sokat finomodott a stílusa, sőt, nőies szettjeivel a sikkes elegancia mintapéldája lett. Manapság sokkal megfontoltabban választ ruhát, a szereléseivel pedig mindenkit lenyűgöz.

hirdetés

A 46 éves Angelina Jolie a kilencvenes években vadóc külsejével hívta fel magára a figyelmet. A gót stílus jegyei jól megfigyelhetőek voltak a fiatal színésznő öltözékében. Imádta a feketét, és nem igazán foglalkoztatták az öltözködési szabályok. Kedve szerint variálta a ruhadarabokat, és azt is előfordult, hogy bőrnadrágban és elnyűtt pólóban érkezett a vörös szőnyegre.

A folyton lázadó színésznő idővel komoly nővé érett, és mint a legtöbben, ő is rengeteg változáson ment keresztül kívül-belül, míg elérte a negyvenes életkort. Ez teljesen érthető, hiszen egy nő stílusa és ízlése folyamatosan formálódik, érik élete során, nem sokan tartják meg a húszas éveikre jellemző divathóbortokat.

Angelina a színészkedés mellett más területeken is aktívan szerepet vállal. Rengeteget jótékonykodik, rendszerint olyan súlyos társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, mint a gyermekszegénység vagy a szexuális erőszak. Összetett humanitáriusi munkát végez, többször is felszólalt már az ENSZ-ben.

Angelina Jolie imádja a minimalizmust

A komoly feladatok megkövetelik az eleganciát, így Angelia Jolie ruhatára fokozatosan megváltozott. Többször visel visszafogott kreációkat, amelyek kihangsúlyozzák a csinos alakját, ám mégsem mutatnak belőle túlságosan sokat.

A színésznő megjelenése alaposan átalakult, ám ez nem jelenti azt, hogy unalmassá vált volna. Továbbra is szereti a mélyebb tónusokat, a különleges anyagokat, és a meglepő kivágásokat. Elég csak arra a híres, fekete bársonyruhára gondolni, amiből pajkosan kivillant az egyik lába. Az egyszerű szerelését azóta sokan lemásolták Hollywoodban.

 

A vörös szőnyegre mindig pazar estélyiben érkezik, ám a játékosabb oldalát is megvillantja olykor-olykor, például időnként a dögös nadrágkosztümöket is szereti elsütni. A hétköznapokon úgyszintén az elegáns, minimalista stílust követi. Valóságos gyűjteménye van nőies ingruhákból, egyenes szabású nadrágokból, és csinos blézerekből.

Angelina Jolie manapság már ritkán esik túlzásba, és a divatmagazinok is a legjobban öltözött nők között tartják számon. Megtalálta az egyedi stílusát, ami letisztult, elegáns, ám közben a pimasz kis vágásokkal és az épp csak kivillanó bőrfelületekkel a vagányságától sem búcsúzott el. Az összeállításaiban tökéletes elegyet alkotnak a darabok, ettől válik igazán harmonikussá az összkép.

 

Kiemelt kép: Mike Marsland / Getty Images.  

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés