Pályája kezdetén őt tartották a legígéretesebb modellnek az újoncok között. Hamarosan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ám egyszer csak eltűnt a kifutókról.

hirdetés

Az ausztrál származású Abbey Lee Kershaw modellkarrierje 2004-ben indult el, amikor a hazájában felfigyeltek rá egy neves modellversenyen. Alig három évvel később már külföldi modellügynökségek is pályáztak rá, ezért Sydneyből New Yorkba költözött.

21 éves volt, amikor a New York-i divathét kifutójára léphetett, sőt, majdnem harminc tervező bemutatóján vehetett részt. A következő lépés a milánói divathét volt, ahol szintén híres divatházak ruháit viselhette, nem mellesleg, újabb munkalehetőségeket alapozott meg magának.

Az Oscar de la Renta, a Gucci, és a Rodarte darabjaiban pompázva, a fiatal szőke modell vonzotta a figyelmet. Reklámkampányokhoz, magazinfotózásokra kapott felkéréseket, és még a debütálása évében a Victoria’s Secret Show kifutóján is megmutathatta magát. A brit i-D magazin nosztalgikus fotósorozatával a híres Twiggy-hez hasonlította a fiatal modellt, akiben tényleg megvolt minden ahhoz, hogy az ikonikus angol színésznő és manöken nyomdokaiba lépjen.

A következő években többek között a Chanel, a Gucci, az Yves Saint Laurent, a DKNY, valamint a Rag & Bone reklámarcaként láthattuk, és Kendall Jenner mellett is feltűnt a Calvin Klein fehérneműjében, majd Abbey Lee Kershaw bájos arca szép lassan eltünedezett a kampányokból. A váltást nem verte nagydobra a modell, de 2012-től már filmszínésznőként próbálgatta szárnyait.

Abban az évben forgatták a Mad Max: A harag útja című filmet, amelyben ő is szerepet kapott, nem is akármilyet, hiszen Immortan Joe öt feleségének egyikét játszhatta el. A hangzatos szereplőgárdát felvonultató, és számos szakmai díjjal kitüntetett film meghozta Abbey Lee Kershaw számára az áttörést. Szerepet kapott az Egyiptom istenei című akció-kalandfilmben, amit a Neon démon horrormozi követett.

Azóta folyamatosan forgat a modell, így nem sok ideje jut a fotózásokra és bemutatókra, de azért vissza-visszakacsintgat a divat világába. A kínai Vogue júliusi számában azonban újra láthatjuk őt, méghozzá romantikus, mesebeli összeállításokban. Emma Tempest napfényes fotóin Abbey Lee Kershaw éppúgy néz ki, mint 21 évesen, pályája kezdetén. A stylist, Daniela Paudice, a Louis Vuitton, a Valentino, a Chloe, és az Isabel Marant kollekcióiból válogatott filmbe illő ruhákat a 32 éves modell számára.

 

Kiemelt kép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images.

Képgaléria képei: Emma Tempest/Vogue China, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés