Elizabeth Alice MacGraw sokak szívébe belopta magát a Love Story című romantikus filmdrámában nyújtott emlékezetes alakításával, és természetes szépségével.

Bár nem ez volt az első filmje Ali MacGraw mégis a Love Story-val vált igazán híressé 1970-ben, Ryan O’Neal oldalán, aki a kedvesét játszotta a történetben. A filmbéli párosuk legalább olyan legendás a romantikus sztorik történelmében, mint a Kék Lagúna szerelmespárja.

A színésznő modellként is dolgozott a hatvanas években, majd kilépve a rivaldafényből, később íróként és állatjogi aktivistaként talált önmagára. A Love Story-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjra is jelölték, végül a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-díjat zsebelhette be. 1991-ben a The People magazin beválasztotta a világ 50 legszebb embere közé, 2008-ban pedig a GQ magazin méltatta szépségét, és helyet adott neki a Minden idők 25 legszexibb színésznője elnevezésű listáján.

Ali MacGraw áprilisban töltötte be nyolcvanadik életévét, de ősz haja ellenére sem egy idős hölgy jut róla az eszünkbe. Fotogén vonásain és derűs megjelenésén nem sok nyomot hagyott az idő, szemének csillogása, és bájos mosolya még mindig ugyanaz, mint régen.

Idén a Chanel J12 órakollekció kampányában láthatjuk őt viszont, Lily-Rose Depp, Naomi Campbell, Keira Knightley, Liu Wen, és Claudia Schiffer társaságában.  A különböző korosztályokat képviselő szépségek közül Ali MacGraw a legidősebb Brigitte Lacombe képein, aki a színésznő természetes eleganciáját hangsúlyozta.

 

Kiemelt kép: Silver Sceen Collection/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés