A felkapott ausztrál modell, Abbey Lee Kershaw szerepelt a brit i-D magazin nosztalgikus hangulatú fotósorozatában. A képek művészi értékét a témaválasztás és annak szürreális kibontakoztatása adja: a fotós, Richard Bush a minimalista miliőben is izgalmasan érzékelteti a gyermeki álmok fontosságát, melyek felnőttkorban sem válhatnak jelentéktelenné egy nő számára. Ezt az ideológiát az őszitéli divattal gyúrta egybe a magazin szerkesztősége.

A hatvanas éveket idéző ruhák olyan hangulatot teremtettek a porcelánszerű sminkkel és az eltúlzott kiegészítőkkel együtt, mintha Abbey Lee egy életre kelt baba lenne, kislánykorunk ártatlan álomvilágában. Így talán nem véletlen, hogy a stylinggal, a frizurával és a sminkkel Twiggy stílusát és egyéniségét igyekeztek elkapni. Az 1966-ban felfedezett brit szupermodell különlegessége abban rejlett, hogy kisfiús, törékeny megjelenését mindig valami gyermeki, infantilis báj lengte körül, ami mai napig nem tűnt el a szeméből.

A divatanyag további nagy nevekkel fonódik össze: a ruhákért felelős Sarah Richardson többek között Prada, Alberta Ferretti, Burberry Prorsum és Yves Saint Laurent-kollekciókból szemezgetett. Nézd meg, mennyire hasonlít a modern Twiggy az eredetire!

Egy elegáns, szexi, érett stílus

Ha a nőiesebb megjelenés inspirál, bízd magad Dita von Teese stílusérzékére, aki öltözékének minden apró részletével az ötvenes évek hangulatát idézi.

  • Megosztás:
hirdetés