Nem szép, amikor a rúzs látványosan túlfut a száj szélén, pedig gyakran megtörténik, ha erős színekkel szeretnénk elérni, hogy az eredetinél vastagabbnak és párnásabbnak tűnjenek az ajkaink.

A sminktrükkök akkor működnek jól, ha természetes hatást keltenek. A szájkontúrozásra alkalmas ceruzával sincs baj, amennyiben nem tolakodó és látványos. Ezzel az eszközzel ugyanis, kicsit ki lehet tolni a száj körvonalát, de épp csak annyira, hogy ne legyen ordítóan feltűnő.

Ali Andreea sminkes, az ajkak árnyékolásával kezdi a műveletet. Először árnyaló púdert visz fel a száj külső körvonalai mentén, egy lapos ecset segítségével. Majd a felső íveket is árnyékolja, és jól elmossa egy ecsettel, hogy ne legyenek éles vonalak, melyek feltűnést keltenek. Azután egy matt, nude árnyalatú kontúrceruzával megrajzolja a száj külső körvonalát.

Végig természetes színeket használ, és világosabb, illetve sötétebb tónusok keverésével éri el a kívánt optikai hatást. Az ajkak párnácskái középen világosak, kifelé fokozatosan sötétednek, ezt követve nagyon természetes eredményt kaphatunk. Miután felkeni a rúzst, a száj belső, középső területeire magas fényű, csillogó szájfényt visz fel a sminkes, amitől optikailag teltebbnek tűnik a szája.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés