Ha kombinált bőrrel rendelkezel, egy kicsit még nehezebb dolgod van, mintha csak zsíros vagy csak száraz lenne az arcod, hiszen mindkét problémát kezelni kell.

Elmondjuk, milyen lépéseket építs be a napi rutinodba, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a bőrtípusodból, és ne legyen gondod vele.

Milyen a kombinált bőr?

Ahogyan a nevéből is kiderül, a kombinált bőrtípus többféle területből áll ösze. Az arc bizonyos részei zsírosak, más pontok pedig túl szárazak. A zsíros területek általában a T-vonalat, vagyis a homlokot és az orr környékét, valamint az állat jelentik, a kiszáradásra pedig leginkább a szem környéke, a halánték és az orcák hajlamosak.

Így ápold!

Ne ijedj meg, nem kell minden egyes kozmetikumból kétfélét venned, bár van olyan, amiből nem árt, ha mindkét bőrproblémára beszerzel egyet-egyet. Ilyen például az arclemosó. A zsíros területekre használj alkoholmentes, kíméletes tonikot, a száraz részekre pedig olajos arclemosót! Ezekkel reggel és este töröld át a benedvesített arc hozzájuk tartozó területét!

Tévhit, hogy a zsíros bőrt nem kell bekrémezni: ha kihagyod ezt a lépést az arclemosás után, a bőr fokozott faggyútermelésbe kezd, hogy pótolja az elvesztett mennyiséget, és így a helyzet még romolhat is.

Ezért az arcod egész területét kend be minden tisztítás után általános hidratáló krémmel, csak arra figyelj, hogy a száraz részekre vastagabban vidd fel a kencét, a zsíros pontokra pedig vékonyan, és innen egy papírzsebkendő segítségével itasd fel a felesleget.

  • Megosztás:
hirdetés