A töredezett végek nagyon lerontják az összképet, a sok-sok kiálló, seprűs hajszál ráadásul hosszú frizura esetén még inkább feltűnővé válik. Sokan rászánják magukat egy drasztikusabb fazonírozásra a frissebb, egészségesebb hatás érdekében, ám ezzel a technikával nem kell elbúcsúzni a már meglévő hajhossztól. Bár első blikkre nagyon egyszerűnek tűnik a folyamat, de semmiképp nem ajánljuk a sufnituning próbálkozást!

hirdetés

Bár manapság már egyre kevésbé elterjedt a különböző hajformázók mindennapos használata, sokan még így is küszködnek a töredezett tincsekkel. Noha köztudott, hogy a magas hőfokon dolgozó masinák elképesztő mértékben roncsolják a haj szerkezetét, sokan még mindig ezekben látják az egyetlen lehetőséget, amivel elérhetik a tökéletes, hőn áhított megjelenést. Az igazság az, hogy sokszor nincs is szükség hajvasalóra vagy hajsütő vasra ahhoz, hogy a frizura szálló, szöszös hatást keltsen. A külső hatások, a hajgumi, a fésülködés éppúgy elegendők lehetnek a roncsolódáshoz.

Sokan kapásból arra gondolnak a töredezett hajvégek láttán, hogy nincs mit tenni, búcsút kell inteniük a hosszú tincseknek. Ráadásul sokszor nem elég pár centit levágni ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredmény, hiszen akár egészen a tövekig elérhet a szöszös, törött szálak hada. Ezzel a technikával azonban állítólag megmaradhat a fenékig érő hajzuhatag, a frizura mégis kellően felfrissül, ápolt és egészséges hatást kelt.

 

A töredezett hajvég és a sok-sok kiálló hajszál is eltávolítható ezzel a trükkel

A hair dusting elnevezésű technika garantálja a töredezett részek eltávolítását, miközben megmenti a haj egészséges részeit, ezzel együtt a frizura hosszát is. A folyamat egy régebben alkalmazott eljárás felújított verziója, melynek során gyakorlatilag elégették a kiálló szálakat. Manapság nem gyertyát használnak a szakemberek, inkább a fodrászollót hívják segítségül.

Az eredmény önmagáért beszél, valóban sokkal egészségesebb hatást kelt az összkép. A sérült haj kezelhetőbbé válik, kevésbé gubancolódik, a szöszös hatásnak pedig garantáltan búcsút lehet inteni.

A technika itthon nem annyira elterjedt, ami valószínűleg azért lehet, mert igencsak időigényes a folyamat. Apró tincsenként kell haladni, ráadásul nagyon fontos, hogy a megfelelő kézmozdulat már rutinszerű legyen, hiszen egy apró hiba is elegendő ahhoz, hogy véletlenül hosszabb szálak végezzék a padlón. Az olló sem lehet egy mezei papírvágó, mindenképp szükség van egy éles, erre a célra megfelelő verzióra. Otthoni kipróbálásra semmiképp nem ajánljuk!

Már gépeket is fejlesztettek erre a célra

Nem csupán kézi megoldás van a szöszös szálak eltávolítására. A probléma számos nőt érint, így nem véletlen, hogy kifejezetten erre a célra is gyártottak már különböző masinákat. A gépek megítélése igencsak eltér a felhasználók véleményét tekintve, a különböző verziók ár-érték arányban teljesen változó eredményt nyújtanak. Noha valóban felfrissítheti a seprűs szálakat, összességében nagyon pepecselősnek tűnik ez az otthoni megoldás is, ráadásul a macera mellett tudni kell, hogy nemigen helyettesíti a rendszeres hajvágást.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés