Töredezett hajvégek szinte mindenkinél előfordulnak, kinél alig észrevehetően, kinél sokkal látványosabban. A haj rendszeres hidratálása ezért nem hiányozhat a szépségrutinból, amihez jó alapot ad egy olyan kényeztető házi hajpakolás, ami újból egészségessé és fényessé teszi a tincseket.

hirdetés

Házi hajpakolás töredezés ellen

A töredezett hajvégek hátterében sok tényező állhat, a leggyakoribb okok a sűrű hajformázás és a vitaminhiány. Emellett a mozgáshiányból következő oxigénhiány és lassú vérkeringés következménye is lehet, ami pedig elengedhetetlen a hajnövekedéshez és az egészséges tincsekhez.

Érdemes tehát a fentiekre is figyelni, de ha gyors segítségre van szükséged, próbáld ki az alábbi hajpakolást, amitől szinte azonnal fellélegeznek a tincsek. A maszk lezárja a hajszálak belső szerkezetét védő sérült kutikulákat, így a tincsek sokáig hidratáltak maradnak.

Hozzávalók:

  • ½ banán
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál híg kókuszolaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ½ csésze tej

A legegyszerűbb, ha a hozzávalókat bedobod a turmixgépbe, így a masszát teljesen csomómentesre keverheted. A száraz hajvégeken egyenletesen oszlasd el, és hagyd hatni 30-60 percet. Ha letelt az idő, öblítsd ki.

A hajpakolás összetevői mind nagyon szépen ápolják a hajat: a tojásban lévő fehérjék és aminosavak stabilizálják a haj szerkezetét, sőt a kócos, szálló tincsek ellen is hatásos fegyver. Az olíva- és kókuszolaj kedvelt hidratálószerek a hajápolásban, hiszen antioxidánsaikkal elősegítik a hajszálak regenerálódását, továbbá táplálják, fényessé és puhává varázsolják a tincseket.

A tej az ókor óta kedvelt hidratáló, hiszen tele van a hajnövekedéshez szükséges fehérjével. Vitaminokban és tejsavban gazdag, így védi a haj szerkezetét, zsír-, biotin- és káliumtartalma révén pedig puhává és fényessé teszi a hajat. A banán szinte az összes B-vitamint tartalmazza, ami elengedhetetlen az egészséges tincsekhez és a hajnövekedéshez, emellett káliumban is bővelkedik, így hidratálja és erősíti a haj szerkezetét.

Alkalmazd ezt a pakolást hetente egyszer, és hamarosan búcsút inthetsz a száraz, töredezett hajvégeknek!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: