Sokszor megesik, hogy az ember épp csak egy-két centit levágva szeretné a hajvégeit felfrissíteni, és ezért nem szívesen ad ki több ezer forintot a fodrászra. Különösen, ha sokat kell várni időpontra, bizsereghet a tenyér és következik a kísértés, hogy ő maga álljon neki a vágásnak.

hirdetés

Hajvég vágás egyszerűen

Ha tényleg csak pár centiről van szó, nem is olyan elképzelhetetlen mindez, egyszerűen csak tudni kell, hogyan kell csinálni. Ehhez hoztunk segítségképpen egy videót, amiben többféle módszert is láthatsz otthoni hajvágásra.

Elsőként nedvesítsd be a hajad, fésüld ki és kösd a tarkónál lófarokba. Ezután még plusz két gumival oszd két szekcióra a hajad, fogj egy hajvágó ollót, és az ujjaidat használva vonalzóként, nyisszantsd le a végeket. Ezzel a módszerrel elől egyenesnek, hátulról pedig oválisnak fog tűnni a hajvégek formája.

A másik módszer, hogy középen elválasztod, és kétoldalt előrehozod a hajad, összegumizod a két részt, és az előző technika szerint vágod le a hajat. Így hasonló formát kapsz, mint az előzőekben. Ha teljesen egyenes hajat akarsz, akkor nem egyenesen, hanem ferdén kell levágnod a hajad, úgy, hogy hátulról előre lejtsen.

Amennyiben valaki más segítségét kéred a művelethez, elsőként ossza három részre a hajad, majd tűzzön fel annyit belőle, hogy vékony rétegenként haladva tudja vágni a hajad. Így sokkal precízebb lesz, főleg, ha minél közelebb tartja vágáskor a háthoz a tincseket. Ezt egy picit többet kell igazgatni, míg teljesen egyenes lesz.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés