A genetika nem mindenkinek ad hatalmas tömegű, vastag és látványos volumenű tincseket. A környezeti hatások, a rendszeres hőkezelés és a rossz fésülési technika éppúgy hatással lehet a szálak állapotára, a hajszerkezet könnyedén elvékonyodhat, ennek következtében pedig kevesebbnek hat a hajtömeg. Előfordul, hogy egy stílusújító hajvágás már önmagában megoldja a problémát, ám a legtöbb esetben az otthoni ápolást is meg kell reformálni a kívánt eredmény eléréséhez. Ezek a termékek kifejezetten vékony szálú, erőtlen hajra lettek kifejlesztve, dúsabb tartást és gyönyörű ragyogást kölcsönöznek a frizurának.

hirdetés

Minden hajtípus más és más ápolási technikát igényel. A töredezett, igénybe vett szálakat újjá kell éleszteni, az elhalt részektől nem árt megszabadulni, a megfelelő hatóanyagok segítségével pedig újra életet lehet lehelni az erőtlen tincsekbe. Festett, netán szőkített frizura esetén szintén más módszereket célszerű bevetni a ragyogó, egészséges eredmény érdekében.

Számos nő küzd a vékony szálú frizura problémájával, ami leginkább a genetika adománya. Ilyenkor a tincsek gyakorlatilag rálapulnak a fejtetőre, hiába van sok haja valakinek, az összkép mégis kevésnek, erőtlennek hat. A dúsabb hatás elérésének érdekében sokan profi fodrász segítségét kérik. A megfelelő fazon nagyot lendíthet a helyzeten, ám a legtöbb esetben az ügyes, trükkös vágáson túl még az otthoni ápolás terén is be kell vetni néhány praktikát.

 

Szuper termékek vékony szálú hajra

Vékony szálú haj esetén olyan termékeket tanácsos alkalmazni, amelyek kissé megdobják a volument, és úgy ápolják, fényesítik a szálakat, hogy mindeközben nem nehezítik el azokat. A dúsító samponok például zseniálisan működnek, hatóanyagaikkal feltöltik a gyenge, erőtlen tincseket, így már a tisztítás során megfelelő ápolást kap a gyenge tartású frizura.

1: TRESemmé Full Fibre Volume sampon vékony szálú hajra, 400 ml-es kiszerelés, 1749 forint. 2: ISANA dúsító sampon 300 ml-es kiszerelés, 399 forint. 3: Nivea Volume Care dúsító sampon, 250 ml-es kiszerelés, 999 forint. 4: L’Oréal Paris Elseve hajszálvastagító sampon, 250 ml-es kiszerelés, 1860 forint.

 

A különböző balzsamok és kondicionálók szintén nagyon fontos elemei a hajápolásnak, ha a vékony szálú frizura dúsításáról van szó. Érdemes tartózkodni az olyan termékektől, melyek ragacsos, olajos hatást keltve elnehezítik a tincseket.

A hidratálás fontos a lágy esés és az egészséges ragyogás szempontjából, azonban a lelapuló, erőtlen szálak másfajta támogatást igényelnek. Vannak olyan szérumok és spray-k, amelyeket nem szükséges kiöblíteni, mégsem ragad össze tőlük a frizura. Az efféle hajápolók segítenek felturbózni a volument. Nem csupán dúsítják a szálakat, hanem tartást adnak a loboncnak, és ragyogóvá, rugalmassá teszik a rakoncátlan tincseket.

1: Yves Rocher dúsító hajspray, 100 ml-es kiszerelés, 2490 forint. 2: The Body Shop gyömbéres hajbalzsam vékony szálú hajra, 250 ml-es kiszerelés, 3190 forint. 3: L’Oréal Paris Elseve hajdúsító szérum, 150 ml-es kiszerelés, 2490 forint. 4: Pantene dúsító hajbalzsam, 200 ml-es kiszerelés, 1620 forint.

 

Nem csak az ápolás, a formázás is fontos, a megfelelő termék nagy segítséget jelent a frizura beszárításakor. Még jobb, ha egyben élettel telivé teszi, ápolja is a gyenge szerkezetű tincseket. Noha sokan nem kedvelik a ragacsos hajhabok használatát, a megfelelő technikával elképesztő hatás érhető el velük. A jobb minőségű készítmények nem hagynak fura, kellemetlen tapintást maguk után, és az erőtlen szálak nem állnak össze, sokkal inkább dúsabbnak hatnak.

1: Schwarzkopf Taft Volume hajhab vékony szálú hajra, 200 ml-es kiszerelés, 2200 forint. 2: Syoss Volume Lift hajhab, 250 ml-es kiszerelés, 2710 forint. 3: Kérastase dúsító hatású hajhab, 150 ml-es kiszerelés, 11 990 forint.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotó: Getty Images.

Montázsok: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés