A fekete tusvonal örök klasszikus, és az egyik legkedveltebb sminktechnika. Igaz, kell némi gyakorlás, míg az ember már rutinból, profin csinálja. Nagyot hibázni sem lehet vele, minden alkalomra tökéletes és egyből feldobja a megjelenést. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni a tekinteted, próbáld ki a színes tusvonalat is, ami a választott árnyalattól függően, hétköznapra éppúgy tökéletes lehet.

Az őszi sminktrendek igazán változatosak, ezért a természetes tónusokkal készült sminkektől kezdve a színes verziókig, minden megtalálható a palettán. Míg a hétköznapokon sokan szeretik a könnyen elkészíthető, leheletfinom festéket, addig a különlegesebb alkalmakra jöhetnek a feltűnőbb dolgok. A színes tusvonal idén nem csak különleges alkalmakkor tarolhat, hanem akár a mindennapi megjelenés része lehet.

Színes tusvonal minden alkalomra

A színes szemfesték legnagyobb előnye, hogy a megfelelő árnyalat segítségével csodásan lehet hangsúlyozni a tekintetet. Bármilyen színt választhatsz, a szolidabb árnyalatok pedig még a munkahelyen is megállják a helyüket.

A kék szemfesték igazi retró viselet, ami ismételten visszatért. A nyolcvanas évek kedvenc sminkjét könnyedén elkészítheted, csupán kék szemtusra és spirálra van hozzá szükséged.

A zöld csodásan mutat a bronzos árnyalatokkal, a végeredmény pedig igazán őszies.

A szemtus segítségével az egész szemet hangsúlyozhatod, ebben az esetben a vízvonal alá is kerülhet a színes festékből.

A vibráló sárga remekül mutat a klasszikus, fekete tusvonallal, és vidámságával megfűszerezi az egész kinézetet.

Ha kedvet kaptál a színes szemsminkhez, akkor az alábbi videóban egy nagyon szép kombinációt láthatsz kék és fekete tussal, ami remek választás annak, aki merészebb, de mégsem akar túl harsány lenni. Első lépésként kend fel a primert a szemhéjadra, majd a mélyítővonalba jöhet egy szürkésbarna szín. Ezután húzz egy fekete tusvonalat, majd fölé kék tussal rajzolj egy újabbat.

Optikailag nagyobbíthatod a szemeidet, amennyiben a teljes vízvonalon végigvezeted a kéket, ám, ha alapból nagy szemeid vannak, akkor csak az egy- vagy kétharmadáig húzd meg a vonalat. Ezután jöhet a spirálozás, kevés highlighter a szemzugba, és már készen is vagy. Nagyon különleges, ugyanakkor mégsem extrém ez a változat, és bárhol, bármikor viselhető.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés