Cikkünk a Schwarzkopf Gliss támogatásával jött létre.

A festett haj csak akkor őrzi meg gyönyörű árnyalatát és egészséges ragyogását, ha megfelelő ápolásban részesül. A festési technika és a választott hajfesték mellett az utólagos gondoskodás is sokat számít. A Schwarzkopf Gliss a frizura kíméletes színezésén túl a tincsek állapotának megfelelő törődésre is hangsúlyt fektet, ezek a hajápolási termékek segíthetnek a gyönyörű hajszín megőrzésében.

hirdetés

Egy új hajszín nem csupán a megjelenést tudja látványosan felturbózni, arra úgyszintén képes, hogy fokozza a nőies vonzerőt. Sokan az idő múlásával szánják rá magukat a tónusfrissítésre, míg mások az aktuális divatot követik, és annak megfelelően válogatnak a palettáról.

A színújítás azonban nem csak a hajfestésből áll, ugyanis számtalan tényező befolyásolja a haj ragyogását, illetve a hosszan tartó eredményt.

 

Nem mindegy, milyen a kiválasztott hajfesték

A hajfestés legfontosabb eleme egyértelműen maga a festék. A paletta elképesztően széles körű, árban, minőségben és árnyalatban egyaránt rengeteg verzió közül lehet válogatni. Minden esetben fontos, hogy a szín valóban tartós legyen, ám ennek érdekében a benne található anyagok ne roncsolják, ne szárítsák agyon a frizurát.

Manapság már az otthoni hajfestés sem annyira rizikós, mint régen, hiszen amellett, hogy gyorsabb, egyszerűbb lett a folyamat, a festékek összetevői is sokat változtak. Gyakran olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek nemcsak óvják, hanem ápolják is a szálakat a folyamat közben.

A megfelelő hajfesték nem csak színez, ápol is

A festett haj ápolása nem az első hajmosásnál kezdődik, már a festéskor ügyelni kell a tincsek védelmére. A Schwarzkopf Gliss Color tartós hajfestékek hidratáló tulajdonságuknak köszönhetően egyesítik a hajápolás és a hajfestés fogalmát. Hialuronsav-komplex-tartalmuk segítségével feltöltik a tincseket, megelőzik a töredezést, miközben a színpigmenteket is a hajszálak mélyére juttatják.

A Schwarzkopf Gliss Color hajfestékeket itt találod.

A Schwarzkopf Gliss Color festékek árnyalattól függően az ősz haj fedésére is abszolút alkalmasak. Hamvas tincsek esetén különösen jól jön a gyengéd, mégis tartós hatást eredményező formula, hiszen az idő múlásával a frizura egyébként is veszít rugalmasságából, szárazabbá és sérülékenyebbé válik, ezért nagyon fontos, hogy kíméletes, azonban élénk tónust eredményező festékkel kerüljön fel a kívánt árnyalat.

A Schwarzkopf Gliss Color tartós hajfestékek javasolt fogyasztói ára 2199 forint.

 

Az árnyalat kiválasztása előtt mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni, illetve figyelembe kell venni az eredeti hajszínt, a bőrtónust, a szemszínt, valamint magát a személyes stílust.

A hajfestékek palettája elképesztően széles körű. A barna, a fekete, a szőke és a vörös tónusok választékában egyaránt rengeteg eltérő árnyalat található, és bár első blikkre nem tűnik jelentősnek a színek közötti különbség, egy-egy árnyalatnyi kontraszt vagy differencia is nagyon sokat számít a végeredmény szempontjából.

A festett haj tudatos ápolása az egyik legfontosabb tényező

Előfordulhat, hogy a megfelelő hajfesték és a profi szakértelem ellenére sem tartós a felkent szín, néhány hajmosás után az intenzív, vibráló tónus kopni kezd. Bár tény, hogy a festék minősége és kíméletessége, valamint a felkenés technikája alapozza meg az eredményt, az utólagos gondoskodás nélkülözhetetlen a hosszan tartó ragyogáshoz.

A jól megválasztott termékekkel felépített hajápolási rutin nélkül nem marad tartós és szembetűnően telt az árnyalat, érdemes tudatosan válogatni a samponok és a pakolások között. Az sem mindegy, hogy szőke, ezüst, vörös vagy éppen barna frizuráról van szó, ugyanis minden esetben más szempontokat kell követni az otthoni hajmosás, illetve hajápolás során.

A galériában összegyűjtöttünk néhány terméket, amelyek hatékonyan veszik kezelésbe a festett frizurát, csökkentik a töredezést, hozzájárulnak a száraz tincsek hidratálásához.

 

Szőkére festett frizura esetén célszerű olyan hajápolási készítményeket keresni, amelyek helyreállítják a szőkített tincsek állapotát, ugyanis ez rendkívül fontos a ragyogó eredményhez. A szőkítés során a haj szerkezete könnyedén sérülhet, szárazzá és töredezetté válhat, ezért nélkülözhetetlen, hogy a sampon és a balzsam táplálja és hidratálja a szálakat. Mindemellett természetesen a hajszín megőrzésére, kiemelésére is hangsúlyt kell fektetni, ugyanakkor a hajrutin egyik fontos lépése a besárgulás tompítása.

Festett vörös vagy barna haj esetén színvédő samponok és balzsamok alkalmazása javasolt, amelyek gyengéden tisztítják a szálakat annak érdekében, hogy a frizura ne veszítse el ragyogó árnyalatát. Az sem mindegy, hogy milyen gyakran történik hajmosás a festést követően. Ha valaki hetente több alkalommal dörzsöli át samponnal a frissen festett tincseket, az eredmény értelemszerűen kevésbé lesz tartós. A színvédő termékek azonban segíthetnek, hogy a felkent tónus hosszabban, akár több hónapon át vibrálhasson.

Bár a hajfestés jelentősen igénybe tudja venni a szálakat, a frizura nem feltétlenül lesz töredezett és száraz a rendszeres színezés következtében. A megfelelő, gyengéd és tápláló összetevőkkel felturbózott hajfesték mellett a samponok, a pakolások és a balzsamok közül is érdemes a mélyen tápláló, regeneráló változatokat előnyben részesíteni.

Tápláló, hidratáló összetevők

A Schwarzkopf Gliss termékcsaládok értékes összetevőkkel lehelnek életet az igénybe vett, töredezett és sérült frizurába. Termékcsaládtól függően peptidekkel, marulaolajjal, olajsavval, hialuronnal és vörösáfonya-kivonattal töltik fel az elgyengült, megviselt szálakat, ezáltal ragyogóvá, egészségessé és puhává varázsolják a festett tincseket.

A Schwarzkopf Gliss hajápolási termékeket itt találod.

Összességében tehát a hajfesték megválasztása, valamint a festés utáni ápolás éppúgy sokat számít annak érdekében, hogy a festett szín hosszan tartó, a frizura pedig egészséges kinézetű, rugalmasan lágy és ragyogó legyen. Az innovációknak köszönhetően egyre modernebb, kíméletesebb festékeket, samponokat, illetve táplálóbb balzsamokat találhatsz a boltok polcain. Ne feledd: az új stílus alapja lehet egy jól eltalált hajszínváltás, de a festett haj ápolása ugyancsak hozzájárul a sikkes, nőies és magabiztos megjelenéshez!

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

Montázs: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés