A természetesnek tűnő, napszítta hatás idén nyáron előnyt élvez a frizuradivatban. A lágy, finom színátmenetek kapcsán eddig a balayage került szóba, de a világosabb hajvégekre koncentráló ombre is óriási változáson esett át az új technikáknak köszönhetően. A most divatos sombre hajfestés kicsit olyan benyomást kelt, mint amikor egy tengerparti nyaralásról tér haza az ember, és a hajában felbukkanó világos tincsek emlékeztetik a sós víz és a napfény lágy ölelésére.

hirdetés

Bár újra és újra feltámad az ombre-láz, sokan még mindig a 2010-es évek első felében  felbukkanó frizurakatasztrófákkal azonosítják ezt a hajfestési módszert. Tény, hogy a lenőtt hatású, a töveknél sötét, a hajvégeknél pedig hirtelen kiszőkülő, durva színátmenetek nem tettek jót az ombre renoméjának. Nem csoda, hogy olyan könnyedén leváltotta ezt a stílust a balayage hajfestés, ami már egy sokkal kifinomultabb festési technikának könyvelhető el. A lágyan egymásba olvadó színátmenetek nem teszik tarkává a frizurát, hanem természetes fényt kölcsönöznek a hajnak.

A nagy sikerű balayage ugyan még mindig fénykorát éli, semmi kétség sem fér ahhoz, hogy már nem ez hajszínvíriáció áll a nyári toplistás frizurák élén.

A nyár nagy kedvence a sombre hajfestés

Az újonnan szárnyra kapott sombre, vagyis soft ombre elképesztően finom hajszíneket vonultat fel a palettáján. Az ombre új verziója porba döngölte elődjének minden gyengeségét, és nem is akárhogyan. A sombre ugyanis bámulatosan lágy árnyalatokkal és átmenetekkel kecsegtet. A hajtöveknél meghagyott eredeti hajszín alig láthatóan vált át világos árnyalatokra. A tincsek végei pedig egyöntetűen ragyognak új, szőkés tónusaikban.

Ezek az előtte-utána fotók tökéletesen ábrázolják, mennyire felfokozzák viselőik nőiességét ezek a krémes tónusú frizurák. Nem számít, hogy mennyire sötét az alaphajszín, egy jól eltalált sombre festés nem kelt idegen hatást.

Nagyon jól mutat sombre váltzatban az a hajtrend is, amit Dua Lipa már mesterien elsajátított. Ő hozta ugyanis divatba az arcot keretező tincsek szőkítését. Eredetileg ez az irányzat az éles kontrasztokról szól, de a soft ombre világában abszolút természetessé szelídült. Úgy fokozhatod a ragyogó összhatást, ha a szakember elrejt a szőke hajvégek között néhány extrán világos melírcsíkot is.

Ha kevésbé rajongsz a meleg arany- vagy mézszőke hajszínekért, akkor akár hidegebb árnyalatok közül is válogathatsz. Ezek a kevésbé bronzosabb bőrtónussal is jól mutatnak.

A nyár egyik legdivatosabb színe, a goldrose árnyalat sem maradhat ki a repertoárból. A sombre ennek a hajszínnek is irtó divatos alapot szolgál színátmenet tekintetében.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés