Palvin Barbi az egyik legismertebb magyar modell, aki olyan nagy divatházak kifutóján jelent meg, mint a Chanel vagy a Moschino. Már évek óta az Armani Beauty reklámarca, és most egy videóban megosztotta a sminktippjeit, amelyeket bárki elleshet tőle.

hirdetés

Palvin Barbi egyértelműen azok közé a modellek közé tartozik, akiknek festék nélkül is szép az arcuk. Pontosan ezért kedveli a természetes sminket a hétköznapokban. Az amerikai Vogue készített vele egy videót, amelyben elárulta, hogy melyek a kedvenc termékei, valamint megmutatta, hogy miként készíti el a természetes hatású megjelenését a mindennapokban.

Csodás smink, ahogy Palvin Barbi készíti

Elsőként megmossa az arcát, azután a vizes bőrére egy olajos arclemosót használ, amivel alaposan átdörzsöli a bőrét, majd leöblíti. Szereti a zselés szemmaszkokat, ezeknek a segítségével tünteti el a szem alatti karikákat, és sötét foltokat. Miután felhelyezte, óvatosan átkeni jégkockával, és egy picit rajta hagyja.

Szeretné sokáig megőrizni a bőre feszességét, ezért előnyben részesíti a ránctalanító készítményeket – jelenleg egy a koreai szépségápolásban elterjedt szérummal fokozza a bőrsejtek megújulását. Ezeket a lépeseket minden nap elvégzi, ezért smink nélkül is ragyogó az arcbőre. Mielőtt kifestené magát, hidratálót és arcolajat alkalmaz: az olajjal már csak átnyomkodja az arcát, nem keni szét teljesen.

Természetesen a magyar modell a sminkeléshez az Armani Beauty termékeit használja, de más márkákkal ugyanúgy elkészíthető. Elsőként alapozót, majd korrektort visz fel, ezzel a lépéssel eltünteti a szem alatti karikákat és egységesíti a szája körüli területet. A festék eldolgozását már applikátor nélkül végzi.

A szemsminkje naturális színekből áll, természetesen az árnyékvonalba kerül a sötétebb árnyalat, míg a mozgószemhéjra egy sokkal világosabb szín. Nem használ szemhéjtust, inkább mély barnával emeli ki a szempillák tövét. A vízvonal alá szintén tesz a sötétebb barnából, ezzel optikailag nagyobbnak tűnnek a szemei, majd összesatírozza a tónusokat a természetes hatás érdekében. Ezután begöndöríti a szempilláit, végül kifesti őket.

Szereti kontúrozni az arcát, az árnyékolás a hajvonalára, az arccsontjára, valamint az állvonalára kerül: az a lényeg, hogy oldalról meglegyen az E-betű az arcon. Nem használ sok highlightert, ezt még a púder előtt felkeni. Ebből is a folyékony verziót kedveli, éppúgy, mint a kontúrból. A száját először ajakceruzával körberajzolja, mivel a felső ajkai nem egyformák, így ezen tud egy kicsit korrigálni. Szereti a halvány textúrájú rúzsokat, így a hétköznapokban jellemzően ezeket viseli.

 

Palvin Barbi ragyogó kinézetének egyik alapja a megfelelő bőrápolás, amelyet akkor is elvégez, ha nem sminkel. Ezt érdemes tőle ellesni, hiszen, ennek köszönhetően nincs szüksége sok festékre.

Nyitókép: Edward Berthelot/Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés