A fiatalító sminknek nem feltétlenül az a célja, hogy láthatatlanná varázsolja a ráncokat. Optikailag megemeli az arc kontúrjait, miközben üde színt ad az arcnak.

Ezekre kell figyelni sminkelésnél

Érett bőrön a vastag, eltúlzott alapozás, valamint a kontrasztos kontúrozás még durvábbnak és erősebbnek tűnhet, mint a teljesen sima arcfelületen, sőt, a fiatalító hatás ellenkezőjét érhetjük el vele.

Az alapozó rétegeknek nem az a céljuk, hogy feltöltsék a ráncokat, hiszen ez nagyjából a smink felvitelének pillanatában valósulhat csak meg 100%-osan, napközben ugyanis elcsúszkálhat a festék, így bizonyosan megül a mélyebb bőrredőkben.

Ha ez megtörténik, valójában csak még látványosabbak lesznek a ráncok, ezért inkább a színhatásokkal, és nem a smink fedőrétegével érdemes trükközni. Érett bőrön a korrektor is másképp működik, ezért ajánlott finomabban bánni vele, a természetellenes, erős színek pedig inkább visszatetszőnek tűnnek.

Lisa Eldridge lépésről lépésre mutatja be, hogyan és hová kerülhet leheletfinom hangsúly, és miként érhető el pasztelles, puha árnyalatokkal a fiatalító összhatás.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés