A műszempilla igen megosztó beauty eszköz, vannak, akik imádják, és vannak, akik egyszerűen nem értik miért jó. Az tény, hogy akinek nem sűrű a szempillája hasznos lehet, de nem mindegy, milyet és hogy teszel fel.

Műszempilla felrakása otthon, egyszerűen

Többféle stílusban és sűrűségben találkozhatsz vele, így elsőként érdemes a szemedhez és a szempilláidhoz legjobban passzoló formát választanod. Vannak olyan műszempillák, amik csak egy-egy helyen egészítik ki a természetes pilláidat, de a leggyakrabban használt verzió a teljes szempillasorra felhelyezhető változat.

Ha megvan a forma, már csak műszempillaragasztót és egy csipeszt kell beszerezned, majd jöhet a felhelyezés. Az alábbi videót egy kis segítségként hoztuk, hogy lásd, miként teheted ezt meg a legkönnyebben. Elsőként lassan, óvatosan vedd le a műszempillát egy csipesz segítségével a műanyag részről, arra figyelve, hogy megtartsa a formáját. Ezután kend fel a szélére a ragasztót vékony rétegben, ehhez kétféle –fekete vagy fehér- közül választhatsz.

A videó készítője a fehéret javasolja, ugyanis a ragasztó felkenése után körülbelül húsz másodperccel kékes elszíneződést láthatsz. Ez jelenti, hogy elkezdheted feltenni a szemedre. A felhelyezés során –ezt csipesszel vagy kézzel is megteheted- arra figyelj, hogy ne rakd a műszempillát közvetlenül a saját szempilláidra, mert ha leveszed a sajátod sérülhet. Ezért csak nagyon közel tedd fel a szempilláidhoz. Amint feltetted rögtön igazgasd el, elsőként a széleket, hogy a ragasztó minél hamarabb megfogja.

Végül rakhatsz rá szempillaspirált, ha előzetesen nem spiráloztál, bár a legegyszerűbb, ha még a műszempilla felhelyezése előtt színezed be a pilláidat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés