A nyári arcápolási rutin különleges körültekintést igényel, hiszen azon túl, hogy bőrtípusunknak megfelelő hatóanyagokkal látjuk el az arcbőrünket, gondoskodnunk kell a fokozott hidratálásáról, a fényvédelemről, a napozás utáni ápolásról és az UV-károsodás minimalizálásáról is.

Annak érdekében, hogy megkönnyítse a nyári arcápoláshoz szükséges termékek kiválasztását, Oláh Róbert, a Natics organikus termékcsalád termékfejlesztési vezetője összegyűjtötte azt a hat hatóanyagot, ami nélkülözhetetlen a szezonban arcbőröd számára.

Hialuron

A hialuron köztudottan az egyik legkiválóbb nedvességmegkötő anyag, hosszan tartó ideig hidratálja arcbőrödet, miközben pajzsként védi azt a külső behatásoktól. Anti-aging hatásának köszönhetően segít az öregedés jeleinek késleltetésében. A szakértő szerint érdemes olyan terméket választanunk, melyben több molekulasúlyú hialuron található meg, így a bőr felszínén túl a mélyebb rétegekben is ki tudja fejteni jótékony hatását.

C-vitamin

A nyári bőrápolás abszolút must have hatóanyaga az L-aszkorbinsav, melyet kizárólag klinikai tisztaságú formulában használjunk. Segíti regenerálni az UV-károsodott arcbőrt, a naptól megjelenő foltokat eredményesen halványítja, miközben nyugtat, és csökkenti az arcbőrben jelenlévő gyulladásokat. Széleskörű anti-aging hatásának köszönhetően nem csak ránctalanít, de fokozza az arcbőr kollagéntermelését is.

Ectoin

Ha a hialuron védőpajzsként is funkcionál arcbőrödön, az ectoiont akár páncélnak is nevezhetjük, hiszen sejtszintű védelmet biztosít számodra. Véd a káros sugárzásokkal szemben, anti-stressz és anti-irritáns tulajdonsága miatt pedig minden bőrtípus számára használható a mindennapokban.

Panthenol

A panthenolról sokan úgy tudják, hogy csak puhává varázsolja bőrünket, legyen szó a kezünkről, vagy éppen az arcunkról. A hatóanyag azonban ennél sokkal gazdagabb jótékony hatásokkal rendelkezik, hiszen nedvességmegkötő tulajdonsága révén eredményesen hidratálja bőrünket. Mindezeken túl azonban serkenti a sejtosztódást és csökkenti a gyulladásokat is, így rendszeres használatával hozzásegít az üdébb bőrképhez.

Aloe

Már Kleopátra is tudta, hogy csodálatos arcbőréhez aloe verára van szüksége. Nem véletlenül tartják igazi csodanövénynek, hiszen szinte minden bőrproblémára megoldást tud nyújtani. Csökkenti az arcbőrben jelen lévő gyulladásokat, miközben értékes hatóanyagaival táplálja azt. A nyári szezonban különösen fontos, hogy rendszeresen használjunk 100 %-ig organikus aloe gélt, hiszen esszenciális alkotóelemeinek köszönhetően eredményesen látja el a napozás után károsodott bőrt.

Uborkakivonat

Az uborkakivonat egy gyakran méltatlanul alábecsült hatóanyag, amely kristálytiszta változatban magas szinten tudja ellátni arcbőrödet mindazzal, amire nyáron szüksége van. A benne lévő gyümölcssavaknak és vitaminoknak köszönhetően megfelelően táplálja arcbőrödet, nedvességmegkötő hatásának eredményeként pedig a bőr mélyebb rétegeit is megfelelően, hosszú időn keresztül hidratálja.

Forrás: Natics.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés