Nagyon divatosak a matt rúzsok, de nem teljesen úgy kell velük bánni, mint fényes társaikkal.

Elég könnyű hibázni a használatuk során, ám, ha tudod, mire kell figyelni, nem lesz gond, és gyönyörű ajkakat varázsolhatsz magadnak. Az alábbi szabályokat mindenképp tartsd be, ha matt rúzzsal sminkelsz!

Radírozz!

Ha száraz az ajkad, ezt a matt ajakrúzs még feltűnőbbé teszi, ezért, mielőtt felkened, érdemes rendbe tenni itt a bőrt. Néhány órával a rúzsozás előtt langyos vízzel lazítsd fel a cserepes felületet, majd egy durva törölköző vagy egy tiszta fogkefe segítségével, körkörös mozdulatokkal végezd el a radírozást. Ezután kend be az ajkaidat hidratáló krémmel vagy ajakbalzsammal, akár többször is, közvetlenül a rúzsozás előtt is, de várd meg, míg jól beszívódik, mielőtt a sminket felvinnéd.

Alapozz és kontúrozz!

Ahhoz, hogy a lehető legegyenletesebb színt érd el, alapozd le az ajkaidat a rúzsozás előtt, majd a rúzs színével megegyező árnyalatú szájkontúrral rajzold körbe az ajkad természetes vonalát, és ezt töltsd is ki színnel. Ezzel a módszerrel a fényes rúzsok is szebben oszlanak el, teltebb színt kapnak, ám a matt változatoknál ez hatványozottan igaz. Emellett tartósabb is lesz a hatás, az alapozóra és kontúrceruzára felvitt rúzs ellenállóbb, és hosszabb ideig fent marad az ajkakon.

Figyelj a mennyiségre!

Különösen a folyékony matt ajakrúzsokra igaz, hogy nem szabad több rétegben felvinni őket, mert összeragad tőlük a száj, és csomóssá, darabossá válnak, majd leperegnek. Próbáld meg jól lehúzni az applikátort, majd egy vékony rétegben szépen eloszlatni a festéket. Ha ez mégsem sikerült, légy gyors, és ne várd meg, míg megszárad a rúzs az ajkadon, mert ha későn viszed fel a második adagot, az egész összeáll és megrepedezik.

Így frissítsd fel!

Az előző pontban leírtak miatt a matt rúzst nem olyan egyszerű felfrissíteni, mert csúnya lesz, ha új réteget viszel fel rá, akkor is, ha az előző már megkopott. Erre az esetre tarts magadnál ajakbalzsamot, kend át vele a szádat, majd töröld le egy zsebkendővel a rúzst, és csak ezután fess rá új réteget. A széleket érdemes meghagyni, és csak az ajkaidat kitölteni újra.

  • Megosztás:
hirdetés