A fagyasztott víz önmagában is sokoldalúan alkalmazható a szépségápolásban, hiszen keringésjavító, pórusösszehúzó, és frissítő hatásával javítja a bőrképet. Lehúzza a pattanás után maradt duzzanatot és gyulladást, de jótékony tulajdonságai tovább fokozhatóak. A bőrszépítő jégkocka egyszerű összetevőkből készül, és bármikor bevethető, ha nehezen regenerálódik az arcbőr.

hirdetés

A pattanásoktól mindenki gyorsan meg akar szabadulni, pedig előfordul, hogy a kifakadásuk után sem tűnnek el teljes mértékben, vöröses, gyulladt udvart hagyva a pukli körül – különösen nyomkodás hatására -, ami azután sötét, barnás folttá alakul. Ez a gyógyulási gikszer persze, nem törvényszerű, pont úgy, ahogy nem minden akné hagy krátert maga után.

A foltokat a gyulladást követő hiperpigmentáció okozza, melyektől bőrvilágosító kencékkel, vagy hámlasztással tudsz megszabadulni. A hámréteg cserélődésével előbb-utóbb maguktól eltűnnek, de a regenerálódás viszonylag lassú, és az elszíneződések eleve arra utalnak, hogy némi zavar keletkezett a folyamatban. Ha filléres és egyszerű megoldást keresel, az alábbi összetevőkből készíts jégkockákat, hogy elősegítsd a bőröd megújulását!

A bőrszépítő jégkocka ráncok, foltok, tág pórusok ellen is jó

A hideg masszázs hatására a bőr felélénkül, a vérkeringés fokozásával pedig sokkal hatékonyabban látja el funkcióit. Javul az ellenálló képessége, illetve gyorsabban regenerálódik.

Még jobb, ha szimpla víz helyett bőrnyugtató, gyulladást enyhítő, feszesítő és folthalványító hatású alapanyagokból készítesz jégkockát, melyek összehúzzák a pórusokat, egységesebbé teszik a bőr tónusát, és visszaadják egészséges ragyogását. Sérült hajszálereken tilos jégkockát alkalmazni!

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés