Az aktív szén remek alapja a mitesszerek, pattanások, és tág pórusok elleni pakolásoknak, ám igencsak maszatos ahhoz, hogy a belőle készült házi maszkot utaztatni lehessen, mondjuk egy bőröndben. Van azonban egy jó megoldás!

hirdetés

A házi arcpakolások már nem csupán a spórolás lehetősége miatt népszerűek, hiszen a bőrünk tulajdonságait és igényeit ismerve, jó dolog természetes, egészséges alapanyagokból összeállítani egy olyan bőrszépítő maszkot, amelyről pontosan tudjuk, mi minden került bele. Ráadásul olyan sok információt és instrukciót fellelhetünk hozzá az interneten, hogy egy kis tapasztalattal, tökélyre fejleszthetjük a személyre szabott bőrápolást.

Van azonban egy hátulütője a házi arcpakolásoknak, mégpedig, hogy a többségük csak rövid ideig áll el, de még ha nem is tartalmaz romlandó dolgot, akkor sem egyszerű becsomagolni a bőröndbe, ha nyaralni indulunk. Ahogyan az sem életszerű, hogy a hotelben összekotyvasztjuk a kedvenc házi maszkunkat, különös tekintettel arra, hogy ez gyakran maszatos tevékenység.

Ám erre az esetre is akad egy remek tipp, ha épp pórustisztításra lenne szükség a nyaralás során. A vízben feloldott aktív szénből, és agyagporból készült arcmaszk előnye, hogy száradás után megköt, vagyis agyagossá, szilárd halmazállapotúvá válik. Egy deo stift kiürült, megtisztított tokjába töltve, az arcpakolás maszatmentesen szállítható és használható.

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze víz,
  • 1 marék orvosi széntabletta,
  • 1/2 csésze fehér agyag – krémesfehér színű kaolinpor.

A tisztító arcmaszk öt perc alatt fejti ki hatását, így bárhol, bármikor könnyedén alkalmazható.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés