Az idei szépségtrendek nagy hangsúlyt fektetnek a pórustisztításra, ami különösen az arcbőr esetében fontos, melyen jobban megtapadnak a szennyeződések.

Az arcbőr fokozott zsírosodását számos tényező okozhatja: a hormonális változásokon túl, a pórusokban megülő szennyeződések is elindíthatják a faggyúmirigyek túltermelési folyamatát. Különösen szeles időben, de egyébként is a levegőből sok kosz kerül az arcunkra, melyek nagy része szabad szemmel nem látható.

Az apró szemcsék bejuthatnak a kitágult pórusokba, ahol, az elhalt bőrsejtekkel együtt, eltömíthetik a faggyú útját. Ilyenkor a mirigyek nem termelnek több zsírt a szokásosnál, de mivel nem tud rendesen a felszínre jutni, olajosabbnak érezhetjük a bőrünket, sőt, az elakadt faggyú a piszokkal keveredve, gyulladt pattanások kialakulásához vezethet.

Ilyenkor jobban odafigyelünk a bőrtisztításra, ám, ha a bőrtípusunknak nem megfelelő, agresszív zsírtalanító kencékhez nyúlunk, pont az ellenkezőjét érhetjük el, vagyis a faggyútermelés még intenzívebb üzemmódra kapcsol. A drogériák polcain sokféle pórustisztító maszkkal találkozhatunk, melyek többsége a méregtelenítésről is gondoskodik.

Ám otthon, természetes alapanyagokból is készíthetünk kiváló, mélyen tisztító maszkot, mely csökkenti a bőr zsírosodását, illetve megakadályozza a pattanások kialakulását, valamint nemcsak kitisztítja, hanem összehúzza a kitágult pórusokat.

Vitaminos, méregtelenítő arcpakolás zsíros bőrre

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál szantálfapor
  • 1 csipetnyi kurkumapor
  • 3 evőkanál narancslé

A szantálfából készült por gyulladáscsökkentő, antibakteriális, és bőrnyugtató hatású. A kurkuma szintén fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért hatékonyan, és kíméletesen kezeli a pattanásokat, ugyanakkor csökkenti a faggyúmirigyek zsírkiválasztását.

A faggyútermelést kitűnően szabályozhatjuk narancslével, mely nem szárítja ki az arcot, hanem pont ellenkezőleg, hidratálja a bőrsejteket. C-vitamin-tartalmának köszönhetően ragyogóvá, üdévé, feszesebbé teszi a bőrfelszínt, antioxidáns hatásával pedig, könnyen megszabadítja bőrünket a gyulladásoktól és a méreganyagoktól.

A videóban látható módon, keverjük össze az alapanyagokat, tiszta ecsettel vigyük fel a megtisztított arcunkra, majd tízpercig hagyjuk hatni, azután langyos vízzel öblítsük le.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés