A pórustisztítás általában időigényes, hiszen megesik, hogy a szokásos rituálé mellett lehúzható maszkot, vagy bőrradírt is be kell vetnünk. Ha mindez mégsem férne bele, jöhet egy villámgyors módszer!

Szeretjük az agyagos, pórustakarító maszkokat és arctisztítókat, hiszen nemcsak a szennyeződésektől, hanem a pórusokban rekedt felesleges zsírtól is megszabadítanak, így tisztább, ragyogóbb bőrképet kapunk. Gyakran megesik azonban, hogy még egy 15 perces maszkra sem jut idő, vagy egyszerűen elsikkad a többfázisú arctisztítás. Ám az idő szűke többé nem lehet kifogás, hiszen van egy villámgyors, hatékony módszer, ami ráadásul a pénztárcánkat sem terheli meg.

A művelethez egy nagyméretű tálra, szénsavas vízre, egy citrom frissen facsart levére, és egy zacskó étkezési szódabikarbónára lesz szükségünk. A tálba öntjük az alapanyagokat úgy, hogy a szódabikarbóna maradjon utoljára, majd, amikor felpezseg az arctisztító vizünk, csak egyszerűen belemártjuk a sminkmentes, megtisztított arcunkat, és addig tartjuk a lében, amíg bírjuk levegővétel nélkül. Elég kétszer-háromszor megismételni a folyamatot, ami összesen nem tart tovább három percnél.

A szénsavas ásványvíz bejut a pórusok mélyére, és felhozza onnan a szennyeződéseket, a szódabikarbóna pedig megszabadítja az arcunkat az elhalt hámsejtektől, és a felesleges lerakódásoktól. A citromlé C-vitaminnal táplálja, és ragyogóvá varázsolja a bőrt, ugyanakkor összezárja a megtisztult pórusokat, és egyenletes bőrfelületet eredményez. A citrom egyébként a pigmentfoltokat, a sötét karikákat is halványítja, és feltölti az arcbőrt energiával. A citromos víz csípheti a szemet, ezért alaposan csukjuk be, vagy védjük valamivel.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés