A manukaméz egyedülálló a világon, hiszen kizárólag Új-Zélandon lehet előállítani. Az ottani vad manukabokor virágporát begyűjtő méhek az átlagos mézfajtáknál jóval hatékonyabb mézet készítenek belőle. Rendkívül strapabíró növény, jótékony hatásait pedig már az őslakos maurik is felfedezték és alkalmazták.

A bőrre rendkívül jó hatással van, számos bőrproblémát eredményesen lehet orvosolni vele. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő, vírus- és gombaölő, így akné ellen kiváló. Ezenkívül véd a fertőzések ellen, így sebgyógyításra és hegesedésre is hatékonyan alkalmazható. Rendszeres használattal tiszta, puha és ragyogó bőrkép érhető el.

A következő maszk minden bőrtípusnak megfelelő, gyengéd, ugyanakkor hatékony, és látványos eredményt ad.

Hozzávalók

  • 1 teáskanál manukaméz
  • igény szerint a méz állagának lazítására pár csepp citromlé vagy rózsavíz – érzékeny bőrűeknek mindenképpen a rózsavíz javasolt

Keverd össze a hozzávalókat, és kend az előzetesen megtisztított arcbőrre. Hagyd hatni 15 percig, majd langyos vízzel mosd le. Egyből érezni lehet, hogy a bőr bársonyos tapintású, és tiszta a méreganyagoktól. Folytasd a rutinod a megszokott hidratálással, a maszkot pedig hetente két-három alkalommal használd az optimális eredmény elérésért.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés