A sztárok egyik kedvelt kozmetikai kezelése az oxigén lift, ami azonnal és látványosan teszi ragyogóbbá a bőrt. Körülbelül fél-háromnegyed órát vesz igénybe, és mivel nincsen regenerálódási idő, egy hirtelen közbejött esemény előtt is elvégezhető.

Az oxigén lift kezelés feltölti és revitalizálja a bőrt

Az oxigén lift, vagyis az O2 lift kezelés, egy kíméletes, inkább spa élményre hasonlító hámlasztás, aminek során a bőr mélyebb rétegeibe nagy mennyiségű oxigént juttatnak. Az oxigén létfontosságú szerepet játszik a sejtek életében, hiszen ha kevés van belőle, az anyagcsere belassul és a bőr fakó, ráncos vagy problémás lesz.

Az O2 lift kezeléssel aktív oxigént és növényi eredetű őssejteket juttatnak a bőr mélyebb rétegeibe, amik táplálják és feltöltik azt. Minden bőrtípusra ajánlott, a fakó, ráncos és öregedő bőrtípus mellett a pattanások kezelésére is javasolt.

A kezelés első lépéseként egy őssejteket –argánt, havasi gyopárt, almát- tartalmazó készítménnyel megtisztítják a bőrt a szennyeződésektől, majd azt követően egy ananászos, papayás enzimpeelinggel az elhalt hámsejtek eltávolítása következik. Ez már önmagában felfrissíti a bőrt és előkészíti azt az oxigén befogadására.

Harmadik lépésként jön az oxigénes arcmaszk, ami kezdetben géles állagú, majd nagyjából öt perc elteltével az oxigén aktivizálódik és buborékos felhőmaszkká alakul.  Ez enyhe bizsergető érzést okoz, de a teljes kezelés fájdalommentes. A maszk addig marad az arcon, amíg teljesen fel nem szívódik, közben kifejti méregtelenítő, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatását.

Az oxigén a bőr mélyebb rétegeiben fokozza az anyagcserefolymatokat, aminek köszönhetően növekedik a bőr felszívóképessége, így a bőrbe juttatott szépítő hatóanyagok eredményesebben fejtik ki a hatásukat.

A maszk után egy őssejteket, valamint antioxidáns A- és E-vitamint tartalmazó szérum kerül fel, illetve fényvédő. Mivel hámlasztó kezelésről van szó, nagyon fontos a rendszeres fényvédelem, de az O2 lift nagyon kíméletes, így bármilyen évszakban elvégezhető. Remekül feltölti, hidratálja, energizálja és revitalizálja a bőrt, valamint egységesíti annak felszínét.

A kezelés hatása másfél-két hétig tart, éppen ezért hetente, kúraszerűen javasolt elvégezni. Körülbelül 18 000 forintba kerül egy alkalommal, de az összeg esztétikai szalononként változó.

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés